Menu
Bedrijfsvoering

Het type baas dat u niet moet zijn!

Als baas heeft u een grote invloed op uw werkgevers. Maar wat straalt u uit en wat voor soort baas/leidinggevende bent u? Zie hieronder diverse bazen die je beter niet kan zijn. Herkent u zichzelf in een van de bazen? Denk dan eens rustig na hoe u overkomt bij uw werknemers en wat u er wellicht aan kunt veranderen.

Alles is goed – baas
De baas die alles goed vindt kan geen beslissingen neemt mag best wat harder worden. Als u tegen iedereen ‘ja’ zegt creëert u uiteindelijk niet alleen voor u zelf, maar ook voor andere veel chaos. Doordat u niemand voor de borst wil stoten en overal ‘ja’ tegen zegt, loopt alles door elkaar. Alles moet achteraf steeds rechtgezet worden. De ‘ja’ zegger kost veel tijd!

Ik weet alles beter – baas
De ‘ik weet alles beter baas’ denk dat hij alles beter weet. Van iedere vakantiebestemming, tot aan elke auto, sport en gadgets. Niks is frustrerender dat dit type baas. Niet alleen voor het personeel, maar ook zeker voor het bedrijf is dit type baas gevaarlijk. Doordat dit type baas alles beter weet zal hij niet snel luisteren naar problemen binnen het bedrijf of  onder het personeel. Ook ideeën en verbeteringen zijn bij dit type baas lastig door te voeren.

De baas die ver weg staat
Dit type baas voelt zich het beste als hij ver weg is van zijn personeel. Een eigen kamer met een gesloten deur. Vergaderingen en andere verplichten voert hij uit, maar voor zijn personeel is hij onbereikbaar.

Net als de ‘ik weet alles beter baas’ is dit een gevaarlijk type. Doordat hij niet bereikbaar is voor zijn personeel, zal het personeel niet geïnspireerd raken. Uiteindelijk zal het bedrijf nieuwe ideeën en gedreven personeel missen.

3 Soorten bazen die u echt niet moet zijn. Uiteindelijk zullen uw werknemers minder gemotiveerd worden. Nieuwe ideeën of problemen zullen niet besproken worden. Gevolg, uw bedrijf zal zich niet zo hard ontwikkelen als eigenlijk mogelijk is.

Vraag uzelf daarom zo nu en dan af ben ik bereikbaar, hoe reageer ik op mijn personeel en sta ik open voor nieuwe ideeën?