Menu
Nieuws

EN-1090 Certificerings labels

Een verplichte certificatie per 1 juli 2014

Wanneer je een bedrijf bent dat dragende staalconstructies produceert, dan ben je per 1 juli 2014 verplicht om gebruik te maken van een EN 1090 certificering. Doe je dit niet, dan riskeer je een boete omdat je een economisch delict pleegt. Een ander risico dat je loopt, is dat een verzekering een schade niet uitkeert in het geval van een schade of ongeval.

Het Fabrication Production Control

Wil je wel aan deze certificatie voldoen, dan is het belangrijk dat er een systeem wordt ontwikkelt, dat wel voldoet aan deze eisen. Ontwikkelen, implementeren en het onderhouden van dit systeem zijn belangrijke facetten die allen voldoende aandacht moeten krijgen. Het protocol dat hiervoor wordt gebruikt, wordt ook wel het Fabrication Production Control genoemd. Onderdelen van dit protocol die aan aandacht krijgen zijn bijvoorbeeld de kwaliteit van het product en de opleidingseisen van personeel.

Het voorkomen van piraterij

Wanneer aan de eisen van het protocol wordt voldaan, dan kan een gevraagd product geleverd worden. Daarom is identificatie erg belangrijk. Het is niet alleen belangrijk om de kwaliteit van een product te garanderen, ook voorkom je daarmee piraterij. Uit onderzoek blijkt namelijk dat 10% van het gehele productieaanbod van staal- en aluminiumconstructies niet echt is. Daarom wordt er gebruik gemaakt van deze labels.

Zelf etiketten printen

Met een zogenaamde labelprinter kun je de etiketten zelf afdrukken. Daarmee kun je gemakkelijk en eenvoudig de producten voorzien van de juiste certificering. Uiteraard is een labelprinter verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Dit heeft natuurlijk ook te maken met het feit dat elk product anders in elkaar steekt en ook om een uniek etiket vraagt. Tijd om aan de slag te gaan dus!