Menu
Bedrijfsvoering / Industrie

De toepassing van industriële gassen

Als ondernemer zult u misschien onbewust gebruikmaken van industriële gassen binnen uw onderneming. Industriële gassen zijn gassen die voor diverse toepassingen worden gebruikt. U kunt bijvoorbeeld denken aan medische gassen en therapie, voor de bouw van industriële installaties, waterzuivering en nog veel meer. 

U komt het gebruik en de toepassing van industriële gassen dan ook tegen in de wetenschap, de handel of diverse takken binnen de industrie.

De verschillende processen

Industriële gassen kunt u tegenkomen in diverse processen: lassen, snijden, coaten, verbranding, koudeproductie, waterbehandeling. Uiteraard zijn er nog veel meer processen op te noemen waarin industriële gassen tegengekomen kunnen worden. Deze processen zijn nodig om een goed eindresultaat te kunnen realiseren.

De productie en verpakking van industriële gassen 178582754

Om industriële gassen te kunnen vervoeren, is het van groot belang dat zowel het gas als de verpakking aan een aantal belangrijke criteria voldoen. Niet alleen vanuit de overheid, maar ook vanuit de Europese Unie worden strenge eisen gesteld omtrent de veiligheid en milieuvriendelijkheid van industriële gassen. Voor meer informatie kun je bij de Vereniging van Fabrikanten van Industriële Gassen terecht.

Als u binnen uw bedrijf ook gebruik maakt van industriële gassen of deze nodig heeft om bepaalde werkzaamheden te kunnen uitvoeren, is het belangrijk dat u zich verdiept in de eisen die er aan worden gesteld. U wilt uzelf en uw werknemers uiteraard natuurlijk niet in gevaar brengen. Dat kost uw bedrijf alleen maar geld.

Bewust omgaan met industriële gassen

Dankzij industriële gassen kan milieuvervuiling worden tegengegaan. Bij waterzuivering heeft het bijvoorbeeld een positief effect op afvalwater, slib, schuim en geur. Om dit te kunnen realiseren wordt er gebruik gemaakt van specifieke apparatuur. Zuurstof, ozon en koolstofdioxide leveren daarnaast een bijdrage aan de daling van productiekosten, zodat ook de omzet van bedrijven kan vermeerderen.