Menu
Bedrijfsvoering

Nederlandse zzp’ers laten jaarlijks 540 miljoen euro liggen

Berekeningen van Knab wijzen uit dat zzp’ers veel geld kunnen besparen door een zakelijke rekening te kiezen die past bij hun behoeften.

Uit onafhankelijk onderzoek van Direct Research onder 500 zzp’ers, blijkt dat zzp’ers geen andere behoeften hebben bij hun zakelijke rekening dan bij hun privé rekening. Toch gaan zakelijke rekeningen vaak gepaard met onnodig hoge kosten, zoals voor het aanhouden van een rekening, de rente op roodstand en de kosten per overboeking. Daarnaast is de rente op het spaarsaldo vaak laag.

Voordeel voor de zzp’er
De Voordeelcalculator van Knab wijst uit dat men gemiddeld 4.256 euro aan lopend saldo heeft op een zakelijke rekening, 42.915 euro aan spaarsaldo en gemiddeld 68 transacties per maand doet. Door een zakelijke rekening bij Knab te openen, kan een zzp’er gemiddeld 676 euro per jaar besparen. De hoogte van het voordeel voor de zzp’er wordt met de Knab Voordeelcalculator berekend op basis van het gemiddelde saldo, gemiddelde spaarsaldo, gemiddeld aantal transacties per maand en het aantal zakelijke rekeningen.

Administratie niet geliefd onder zzp’ers
Uit onderzoek van Direct Research blijkt dat de financiële administratie de minst geliefde bezigheid is van zzp’ers (41%). Jeroen Sakkers van ZZP Barometer, de onderzoeksmonitor over en voor zzp’ers, freelancers en zelfstandige ondernemers: ”Zzp’ers zijn vaak niet gefocust op hun financiële huishouding. Ze weten dan ook niet dat ze geld mislopen door een zakelijke rekening te openen bij een bank die hun op zakelijk vlak niet op maat bedient. De Voordeelcalculator van Knab wijst uit dat zzp’ers veel geld kunnen besparen door over te stappen.”

Maximale waardering MoneyView
De nieuwe zakelijke rekening van Knab is onlangs door MoneyView uitgeroepen tot voordeligste rekening voor zzp’ers en kleine ondernemers en is gewaardeerd met vijf sterren. Vijf sterren is de maximale score die het onafhankelijke benchmarkinstituut kan geven. Het voordeel van Knab Zakelijk berekenen kan via de Voordeelcalculator op www.knab.nl/vergelijk-zakelijk.

Over Knab
Knab, opgericht in 2012, opereert volledig online en heeft geen filialen. In plaats daarvan kunnen klanten van acht uur ’s ochtends tot tien uur ’s avonds met hun vragen terecht bij de servicedesk, zowel telefonisch als online. Knab wil dat mensen weer zélf grip hebben op hun geld en inzicht krijgen in hun financiële toekomst. Knab wijst klanten proactief op financieel voordeel, ook wanneer dat bij een andere bank dan Knab is. Met gebruik van innovatieve technologieën en slimme digitale tools stelt Knab klanten in staat meer uit hun geld te halen.

Knab is onderdeel van Aegon Bank N.V.