Menu
Bedrijfsvoering

Zes genomineerden voor Rabobankprijs van 10.000 euro voor sociale impact in ontwikkelingslanden

Tijdens de finale van de businessplan competitie Ondernemen Zonder Grenzen op 11 november reikt de Rabobank een cheque uit van 10.000 euro voor het business idee met de meeste potientiële sociale impact in ontwikkelingslanden. De zes genomineerden zijn Aatelco (reclycling van ICT apparatuur in Uganda), Ideas at work (handwaterpompen in Cambodja), Nazava (waterfilters in Indonesië), Winddrinker (schoon drinkwater in Somalië), Woira Oil (olijfbomen in Ethiopië) en Shelter to go (huisvesting bij rampen in Colombia). Dit liet NCDO vandaag weten. Tijdens de finale op 11 november wordt de winnaar bekendgemaakt.

Eerder werden de finalisten bekendgemaakt die kans maken op minimaal 100.000 euro investering door De Investeerdersclub (Droomzaken). Dit zijn Feliz!, Instinct Lighting en Nazava Water Filters. Het idee van Navaza om schoon drinkwater voor iedereen toegankelijk te maken met waterfilters in Indonesië maakt met deze nominatie twee keer kans om in de prijzen te vallen. In totaal stuurden 77 ondernemers een plan in.

Ondernemen Zonder Grenzen
Ondernemen Zonder Grenzenis een initiatief van Business in Development, het bedrijfslevenprogramma van NCDO in samenwerking met onder andere de Rabobank, BiD Network en Droomzaken (De Investeerdersclub). De wedstrijd, die in mei van dit jaar startte, daagde Nederlandse ondernemers uit een businessplan te schrijven dat er in slaagt zowel een winstgevend als duurzaam bedrijf te starten in Afrika, Azië of Latijns-Amerika. Hieraan ligt de gedachte ten grondslag dat in ontwikkelingslanden nog volop marktkansen zijn. En bovendien lokale bedrijvigheid de werkgelegenheid en economische vooruitgang stimuleert.

Jort Kelder

Tijdens de finale op 11 november, de Dag van de Duurzaamheid, zijn investeerders aanwezig met interesse in duurzame en winstgevende businessplannen in Afrika, Azië of Latijns-Amerika. Ook zijn er Nederlandse ondernemers met toekomstige internationale ambities en uiteraard de deelnemers aan de bussinessplan competitie. De dagvoorzitter is Jort Kelder. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.ondernemenzondergrenzen.nl.