Door de coronapandemie hebben veel mensen meer tijd over. Bijvoorbeeld omdat zij niet langer iedere dag naar werk hoeven te reizen, maar gewoon de laptop thuis kunnen openklappen. Andere hebben spijtig genoeg hun baan verloren of moeten noodgedwongen minder werken. Heb jij meer tijd over? Dan wil je dit vast nuttig besteden. Waarom investeer je de tijd niet in jezelf? Start een cursus die je verder helpt! Bijvoorbeeld op persoonlijk vlak of in je carrière. Wij hebben een aantal leuke ideeën voor je op een rij gezet. Hopelijk hebt dit je verder!

Nieuwe vaardigheden en kennis opdoen

Nieuwe-vaardigheden-en-kennis-opdoen

Wil jij je CV upgraden? Start dan met een interessante cursus die je ook écht verder helpt. Veel bedrijven hechten waarde aan werknemers die bekend zijn met verschillende programma’s. Excel bijvoorbeeld, is een programma die je in vele functies tegenkomt. Het is de bekendste spreadsheet ter wereld. Een goede kennis van Excel helpt je makkelijker cijfers te verwerken en data te managen. 

Wil je meer de creatieve kant op? Start dan met een cursus Photoshop of inDesign. Deze programma’s zijn enorm handig als je regelmatig met afbeeldingen werkt. Bijvoorbeeld voor een banner, reclame, campagne, blog of aanpassingen op websites. Wil je beter worden in het maken van presentaties? Start dan met een cursus Powerpoint.

Heb je een eigen website of wil je er een beginnen? Dan is het waardevol om een online marketing cursus te volgen. De online wereld is booming en als je echt wilt scoren in de zoekmachine, dan zul je je moeten verdiepen in SEO (organische verkeer) en SEA (betaald verkeer). 

Je kunt uiteraard ook een taal leren. Nederlandse bedrijven breiden steeds verder uit naar andere landen. Daarom is het handig als je tenminste een goed woordje Engels spreekt. Duits of Frans is ook erg waardevol, aangezien veel Nederlandse bedrijven eerst uitbreiden naar buurlanden als Duitsland en Frankrijk. Coolblue is bijvoorbeeld sinds kort actief in Duitsland en Bol.com in Franstalig België. 

Kies de juiste vorm

Sommige cursussen bestaan uit lappen tekst en droge stof. Zonde, want uiteindelijk is dit niet altijd de beste manier om informatie te onthouden. Wist je dat je slechts 20% onthoud van wat je leest in een normale cursus of schoolboek. Let daarom goed op het type cursus dat je kiest, en vooral op wat bij jou past. Je kunt bijvoorbeeld een audiovisuele cursus met beeld en oefeningen kiezen. Uit onderzoek blijkt dat bij een audiovisuele cursus wel 80% van de stof kunt onthouden. Best een verschil, nietwaar? Gelukkig zijn er ook veel cursussen die je audiovisueel kunt leren, van een cursus Nederlands of Engels tot een VCA cursus

Wat ga jij doen om bij te leren? Hopelijk heeft dit artikel je op ideeën gebracht!

Redacteur

Comments are closed.