Menu
Financiële dienstverlening

Vermogensbeheer, hoe werkt het?

Meer rendement door vermogensbeheer

Ben je als ondernemer altijd druk bezig met geld verdienen? Heb je inmiddels ook al een flink vermogen bij elkaar verdiend? Dan kan het zeer raadzaam zijn om eens iets met dat vermogen te gaan doen. Want de rente op een spaarrekening levert jou zeker niet zoveel op, als wanneer je bijvoorbeeld kiest voor vermogensbeheer? Het is een manier om meer rendement te behalen over het vermogen dat je hebt opgebouwd.

Je geld laten beheren door een vermogensbeheerder

Maar hoe werkt vermogensbeheer nu eigenlijk? Het betekent eigenlijk niets anders dan dat je het beheer over je vermogen uit handen geeft aan een bank of vermogensbeheerder. Staalbankiers is bijvoorbeeld zo’n vermogensbeheerder. Het is een van de oudste vermogensbeheerders van Nederland en heeft daarmee een betrouwbare reputatie opgebouwd. Wanneer je op een verantwoorde wijze je vermogen wilt laten beheren, dan kun je dit zeker door deze vermogensbeheerder laten verzorgen.

Wat zijn aanvaardbare risico’s?

Wanneer je kiest voor deze vermogensbeheerder, dan heb je de garantie dat je vermogen wordt geïnvesteerd in duurzame en maatschappelijke projecten. Natuurlijk zijn er altijd risico’s verbonden aan het laten beheren van vermogen. Daarom moet je voor jezelf duidelijk hebben welk risico voor jou aanvaardbaar is. Niet alleen de omvang van jouw vermogen is belangrijk, ook jouw persoonlijke situatie. Bijvoorbeeld hoe jij je kinderen laten wilt achterlaten?

Vraag een adviesgesprek aan

Om een aantal zaken helder in kaart te brengen, is het verstandig om een gesprek met een private bank of vermogensbeheerder aan te gaan. Dat is voor beide partijen wel zo prettig. Professioneel vermogensbeheer kan er voor zorgen dat jouw vermogen meer rendement oplevert. Zeker wanneer dit op een correcte wijze gebeurd. Laat je daarom vrijblijvend informeren over de mogelijkheden die er zijn.