Menu
Bedrijfsvoering

Veiligheidssignalering

Veiligheidssignalering is een belangrijk begrip binnen bijvoorbeeld het bedrijfsleven. De veiligheidsborden die daarvoor gebruikt worden moeten natuurlijk duidelijk en helder zijn. Enerzijds moeten ze wijzen op eventuele gevaren of risico’s en daarnaast moeten ze duidelijk maken wat verboden is of juist verplicht. De minimumeisen hiervoor zijn vastgelegd in de Nederlandse en Europese richtlijnen.

Eisen vanuit de ARBO wetgeving

Ook vanuit de Arbo wetgeving worden er eisen gesteld met betrekking tot dit onderwerp. Het is belangrijk dat bij de veiligheidsbordjes geen misverstanden ontstaan. Ze moeten daarom zo duidelijk mogelijk zijn. Kan een werkplek of machine gevaar opleveren voor het personeel? Dan is het belangrijk dat er pictogrammen worden gebruikt om dit duidelijk te maken. Naast het duidelijk maken van eventuele gevaren via de pictogrammen, is het voor een werkgever ook belangrijk dat hij de werknemers informeert over de signalering.

Pictogrammen voorzien van graveerwerk

Bewegwijzerplaatjes zijn een prima methode om dit begrip vorm te geven. De pictogrammen die op deze plaatjes te vinden zijn, kunt u bijvoorbeeld laten graveren. Dit kunt u laten door doen Gravure’85. Dit is een bedrijf dat al ruim 30 jaar ervaring heeft met het uitvoeren van graveerwerk in metaal, kunststof en bewegwijzering.

Voorkom onveilige situaties op de werkvloer

Wilt u op een correcte wijze voorzien in de veiligheid van uw personeel? Dan kan het zeker verstandig zijn om gebruik te maken van pictogrammen die voorzien zijn van graveerwerk. Het bedrijf dat deze werkzaamheden voor u kan uitvoeren, zal met uw wensen rekening houden en zorgen voor een mooi eindresultaat. Daardoor kunt u met een gerust hart de werkvloer opgaan, zonder dat u bang hoeft te zijn, of hoeft te twijfelen of u uw personeel wel voldoende heeft geïnformeerd.