Menu
Bouw

Stijging huizenmarkt zorgt voor stijging verkoop badkamermeubels

Stijging verkoop

Het heeft even geduurd, maar de laatste paar maanden gaat het een stuk beter met de Nederlandse huizenmarkt. In mei 2014 zijn er bijna 12.000 woningen verkocht, dat is een groei van maar liefst 44% vergeleken met 2013 blijkt uit cijfers van het CBS over de woningmarkt. Het herstel in de huizenmarkt komt in ieder geval niet door meer vertrouwen, wat normaal gesproken wel het geval is. Het komt doordat de huizenprijzen op dit moment zo aantrekkelijk laag zijn, dat de jonge starter onder de 35 nu graag investeert in een koopwoning.

De helft alle verkochte woningen uit 2014 zijn gekocht door jongeren tot 35 jaar. Deze cijfers zullen de komende maanden waarschijnlijk alleen maar stijgen, omdat de huizenprijzen niet meer gaan dalen. De beste tijd dus om nu nog snel een huis te kopen, voordat de huizenprijzen weer gaan stijgen. De rente van een hypotheek is in de afgelopen 10 jaar nog nooit zo laag geweest. Niet gek dat deze omstandigheden er nu voor hebben gezorgd dat mensen weer met een zeker gevoel op zoek gaan naar een koopwoning.

Groei in badkamer branche
De stijging van de huizenmarkt kan de rest van de economie een impuls geven, speculeert De Nederlandse Bank. De hele Nederlandse economie kent dit jaar waarschijnlijk een groei van 2%. Deze eventuele impuls voor de rest van de Nederlandse, en ook Europese, economie is gemakkelijk te herleiden. Het geld wordt niet alleen gestoken in nieuwe huizen, ook de meubel-, sanitair- en hoveniersbedrijven maken hierdoor een groei mee. Wanneer er meer huizen verkocht worden, trekken de woonwinkels natuurlijk ook meer aan. Uit de laatste cijfers van juni 2014 is te zien dat vooral de sanitairbedrijven in Nederland baat hebben bij de groei van het aantal verkochte woningen. Tegeldepot, Sanidirect en Badkamermarkt zullen dan waarschijnlijk een groei gaan merken in hun omzet. Dankzij de lage huizenprijzen kan er extra geïnvesteerd worden in bijvoorbeeld  in een luxe douchecabine.