Menu
Financiële dienstverlening

Lening minst vergeleken financiële dienstverlening

Kredietverstrekkers missen de prijsconcurrentie, zodat klanten mogelijk te veel betalen voor hun leningen, blijkt uit brits onderzoek.

Vergelijken steeds meer consumenten bij het afsluiten van bijvoorbeeld een autoverzekering of spaarrente de prijzen en rentes via bijvoorbeeld hoyhoy.nl, bij het afsluiten van een lening doen zij dit veel minder vaak.

Uit het onderzoek blijkt dat door gebrek aan concurrentie, de klanten gemiddeld €50,- tot €80,- per jaar te veel betalen. Het gemiddelde inkomen van de lenende consumenten is vergelijkbaar met de totale bevolking, echter is in deze groep de mogelijkheid tot andere kredietmogelijkheden vaak beperkt.

“In sommige gevallen, betalen de klanten welke zich het minst kunnen veroorloven de hoogste rente”. Het feit dat een aan lager bedrag vaak een hogere rente heeft, speelt hier ook een rol in.

De nieuwe generatie online aanbieders bieden vaak een lagere rente op een doorlopend krediet of persoonlijke lening, echter sluiten de consumenten nog bij banken als de Rabobank de lening af.

Het onderzoek, uitgevoerd onder vonden het moeilijk om de volledige kosten van payday loans te identificeren of te vergelijken.