Menu
Nieuws

Kies voor de laatste technologie als je een printer wilt kopen

Als je overweegt om een printer te kopen, dan is het verstandig om van te voren te gaan bedenken waarvoor je de printer wilt gebruiken. Print je veel en is dit in zwart-wit of print je ook kleur? Print je voornamelijk tekst of ook veel foto’s? Moet je printer ook kunnen kopiëren, scannen en faxen? Sluit je de printer direct aan op je computer of zoek je een draadloze printer?

Verschil tussen laser en inkjet

De inkjetprinter spuit inkt in minuscule kleine inktbolletjes op het papier. Een laserprinter maakt behulp van de laser een impressie van de afdruk op een drum. De drum drukt met toner, een soort poeder, deze impressie af op papier. Vroeger was het zo dat wanneer je veel ging printen, dat je dan beter een laserprinter kon kopen omdat de kosten per pagina op lange termijn goedkoper was. Had je als doel om veel kleur of foto’s te printen, dan was een inkjetprinter een betere keuze.

Multifunctionele printers populair

Omdat we thuis graag maar één printer willen hebben staan, is de multifunctionele printer steeds populairder geworden. Deze printers printen niet alleen kleur, maar kunnen ook scannen, kopiëren en sommige hebben de mogelijkheid om te netwerken via de fax en e-mail. De printerkabels zijn vervangen door draadloos printen zodat ook smartphones, tablets en laptops vanaf een afstand met de printer kunnen communiceren. Deze multifunctionals waren vroeger hoofdzakelijk alleen leverbaar als inkjetprinters. Nu ook als laserprinter.

Laser of inkjet technologie?

De nieuwste generatie inkjetprinters zijn aanzienlijk verbeterd en zijn tegenwoordig net zo snel als een laserprinter. Wie veel wil printen en een goede printer zoekt voor thuisgebruik, is misschien beter af met de nieuwste inkjetprinters. Als je erover nadenkt om een kopieermachine te kopen, dan is zijn de nieuwste generatie multifunctionele inkjetprinters een hele slimme investering.