Menu
Bedrijfsveiligheid / Bedrijfsvoering

Hoe data migratie een concurrentie voorsprong kan opleveren

Hoe data migratie een concurrentie voorsprong kan opleveren

De oude infrastructuur van uw computersysteem kan u als ondernemer veel kopzorgen bezorgen. En dat hoeft niet per definitie te wijten te zijn aan het feit dat de software te oud is, maar het heeft vaak te maken met de verschillende soorten software die u binnen uw bedrijf in de loop van de jaren in gebruik heeft genomen. Daardoor is het mogelijk dat de systemen niet op elkaar aansluiten en de data die u beschikbaar hebt, dus moeilijk met elkaar te combineren is. Dat heeft niet alleen invloed op de werkbaarheid, maar het kan ook een belemmering voor de groei van uw bedrijf zijn. Data migratie kan in dit geval een oplossing bieden.

Wat is data migratie?

Er zijn verschillende momenten dat het punt gekomen is om de data van uw onderneming te migreren. Dat kan zijn als back up, zodat uw bedrijfsgegevens niet verloren gaan als u bijvoorbeeld een nieuw administratiesysteem in gebruik neemt. U kunt ook kiezen om papierloos te gaan werken, waarbij u dossiers gaat migreren en dus een opslagmigratie uitvoert. Maar in dit geval spreken we over een volledige databasemigratie. U verplaatst alle data van de verschillende applicaties en eventueel van verschillende bedrijfslocaties, om een uniform toegankelijk databasesysteem te krijgen.

Waarom is data migratie belangrijk?

Waarom is data migratie belangrijk

Op het moment dat u analyses maakt om de toekomstige strategie van uw bedrijf te bepalen, baseert u uw beleid op de gegevens die u ter beschikking heeft. Deze haalt u uit uw computersysteem. De omzetcijfers, samen met het klantenbestand en de verwachte productontwikkelingen bepalen onder andere uw beleid. Maar als u deze data niet kloppend heeft, omdat de gegevens uit de verschillende applicaties en systemen niet met elkaar te vergelijken zijn, dan heeft u een verkeerd beeld en trekt u wellicht de verkeerde conclusies. Daarnaast loopt u het risico dat relevante data onbedoeld niet in de analyse tot uiting komt, omdat dit bij het verzamelen niet in de selectie is meegenomen.

Met data migratie kunt u dit voorkomen. Alle informatie van de verschillende applicaties wordt verzameld en opgeschoond. Vervolgens wordt deze data ondergebracht in een cloudplatform waar het op een uniforme en veilige manier opgeslagen wordt. Op het moment dat u bepaalde gegevens nodig heeft, kunt u er zeker van zijn dat u ook werkelijk alle data die daar betrekking op heeft, beschikbaar heeft. Het voordeel van dit cloudplatform is ook dat u de informatie op ieder moment en vanaf iedere locatie kunt raadplegen. Desgewenst kunt u medewerkers middels autorisatie toegang geven tot bepaalde (vertrouwelijke) delen van de data op het cloudplatform.

Data migratie als voordeel ten opzichte van uw concurrent

Als u alle data van uw onderneming snel en eenvoudig kunt opvragen, betekent dat ook dat u de rapporten die u nodig heeft, eenvoudig kunt samenstellen. En als u goed en snel inzicht heeft in de stand van zaken binnen uw bedrijf, kunt u dat ook op een efficiënte manier vertalen naar de ontwikkelingen in de branche. Daarmee bent u uw concurrenten een slag voor. U heeft dankzij data migratie de zekerheid van een volledige en complete analyse waar u mee aan de slag kunt, terwijl uw concurrent nog de gegevens bij elkaar aan het verzamelen is.