Een zakelijk terras inrichten, hoe pak je dit aan? Of je nou op zoek bent naar een terras voor cliënten van een zorginstelling, tuinmeubelen voor een horecagelegenheid óf naar een bedrijfsterras voor medewerkers en collega’s, tuinmeubelen zijn altijd een goed idee!

Bij een bedrijfsterras kun je denken aan een terras voor medewerkers óf een terras voor cliënten of klanten. Dit is geheel afhankelijk van de branche waarin jouw bedrijf of het bedrijf waarvoor je werkzaam bent, zich begeeft.

Terras voor cliënten

Denk bij een zorginstelling bijvoorbeeld aan een fijn terras voor cliënten, passend bij de eventuele beperkingen van de doelgroep. Tuinmeubelen die stevig zijn en tegen een stootje kunnen, maar toch een ergonomisch zitcomfort bieden.

Terras voor clienten

Tuinmeubelen voor een horecagelegenheid

Bij een horecagelegenheid past weer een heel ander terras. Wil je bijvoorbeeld zoveel mogelijk zitplekken creëren of wil je een bepaalde sfeer uitstralen? Je kunt denken aan een functioneel terras met veel praktische zitplekken zodat ook de bediening gemakkelijk haar weg vindt. Of juist een kleurrijk terras dat past bij de huisstijl. Ook voor horecagelegenheden is het van belang dat het terras tegen een stootje en een vlekje kan.

Tuinmeubelen voor horeca
Tuinmeubelen voor horeca

Bedrijfsterras

Daarnaast is het natuurlijk ook goed mogelijk dat je een fijne plek wilt creëren voor medewerkers of collega’s. Na een ochtend hard werken wil je werknemers graag een welverdiende pauze aanbieden op een fijne plek. Uit onderzoek is gebleken dat pauze in de buitenlucht bijdraagt aan de gezondheid en productiviteit van werknemers. Zo is ‘lunchwandelen’ al jarenlang een populair begrip, maar soms wil je graag even genieten van een uitgebreide lunch zonder tegelijkertijd te moeten wandelen. Maar niet alleen voor de lunch is een bedrijfsterras ideaal, ook bijvoorbeeld een meeting kan prima in de buitenlucht worden gehouden!

Dat een fijn bedrijfsterras tal van voordelen biedt is bekend, maar hoe richt je dit terras het beste in? Allereerst is handig om te inventariseren hoeveel zitplekken je wilt bieden. Houden alle werknemers tegelijkertijd pauze, of gebeurt dit in shifts? Wil je verschillende hoekjes creëren of juist één gezellige lange tafel? Een erg populair item bij bedrijfsterrassen is een picknicktafel. Deze tafels bieden veel gezellige zitplekken en nemen weinig ruimte in beslag.

Bedrijfsterras

Benieuwd welke stijl bij jouw bedrijf past? Op Pinterest vind je tal van voorbeelden en inspiratie voor een zakelijk terras!

Comments are closed.