Menu
Marketing

Flyeren wat mag wel en wat mag niet?!

Flyeren is nog steeds een bewezen effectieve methode om mensen te informeren over een bepaalde boodschap, event of aanbieding, maar belangrijk is wel om in acht te nemen wat de regels zijn ten aanzien van flyeren.

Het is natuurlijk de bedoeling om de doelgroep op een positieve manier te benaderen en niet om irritaties op te roepen. Dat dit ook kan bleek onlangs nog tijdens de verkiezingscampagne van de gemeenteraad verkiezingen. De VVD verspreidde en pro-autorijden flyer, maar beschadigde hiermee de auto’s waar deze flyer op het raam geplaatst werd. Dit omdat niet de juiste verf gebruikt was om de flyer te laten drukken.

Uiteraard is het bij het flyeren niet toegestaan dat er eigendommen van andere worden beschadigd. Ook is het niet toegestaan dat de uitgedeelde flyers afval veroorzaken. Er is een opruimplicht. Dus mochten de uitgedeelde flyers op de grond eindigen moet de uitdelende partij deze weer opruimen.

Soms kan het zelfs zo zijn dat u eerst een vergunning aan moet vragen.

Wilt u zelf ook gaan flyeren zorg dan dat u de juiste vergunningen op zak heeft en laat de flyers drukken bij een goede drukkerij om zo foutjes zoals hierboven beschreven te voorkomen. U kunt eens een kijkje nemen op Drukland.nl voor de mogelijkheden!