Menu
Bedrijfsvoering

Een comfortabele werkplek voor jezelf en je werknemers

Een comfortabele werkplek inrichten voor jezelf en je onderneming is van groot belang om effectief te kunnen werken. Wanneer een kantoor niet op de juiste manier is ingericht, dan loopt je het risico dat je werknemers zich vaker ziek melden. Door je kantoor op de juiste wijze in te richten en vorm te geven, voorkom je tevens dat je problemen krijgt met de ARBO. Daarom volgen hier een aantal tips die je daarbij kunnen helpen.

Een goed bureau

Een kantoor is natuurlijk niets zonder de juiste bureaus. Een bureau moet daarom ruim van opzet zijn. Er moet niet alleen ruimte zijn voor computers, maar ook voor ander schrijfgerei. Zorg er daarom voor dat een bureau niet alleen stevig is, maar ook goed afgestemd op de rest van je interieur. Houd voor ogen dat een bureau praktisch moet zijn, maar ook een mooie warme uitstraling mag hebben.

Combineer bureaus met comfortabele stoelen

Bij een goed bureau horen natuurlijk ook goede stoelen. Kies daarom voor bureaustoelen die afgesteld kunnen worden en voldoen aan de eisen die er gesteld worden vanuit de ARBO. Daarmee voorkom je rugklachten bij jezelf en je personeel. Er zijn diverse typen en soorten bureaustoelen waar je uit kunt kiezen. Wanneer je niet weet welke stoelen er het meeste geschikt zijn, dan kun je natuurlijk altijd meer informatie inwinnen.

Houd de zon buiten je kantoor

Het kan ontzettend vervelend en irriterend zijn wanneer de zon op je beeldscherm schijnt. Kies daarom voor een goede zonwering. Dat zorgt ervoor dat je werknemers gewoon kunnen blijven werken, zonder dat ze hun beeldscherm hoeven te draaien. Sowieso is het verstandig om ze zoveel mogelijk uit het zonlicht te houden. Daarmee voorkom je dat ze te warm worden en daardoor beschadigd raken. Internetzonwering kan u adviseren  over de juiste zonwering.