Menu
Horeca

Drie gezonde tussendoortjes

Gezonde tussendoortjes verbinden de meest belangrijke maaltijden van de dag met elkaar: het ontbijt, de lunch en het avondeten. Snacks hoeven niet ongezond te zijn, want zolang je maar gezonde tussendoortjes kiest is er niets aan de hand.

Gezonde tussendoortjes eten hoeft niet moeilijk te zijn
De drie gezonde tussendoortjes hieronder zijn voor iedereen makkelijk om in huis te halen, makkelijk om te maken en natuurlijk super gezond!

Top 3 gezonde tussendoortjes om zelf te maken

1. Geroosterde kikkererwten
Benodigdheden:
– Oven met bakplaat en bakpapier
– Blikje kikkererwten, goed uitgelekt
– Paprikapoeder

Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de paprikapoeder op een bordje en rol de kikkererwten hier doorheen. Je kunt hier eventueel zeezout aan toevoegen. Bak de kikkererwten eerst 15 minuten, schep ze daarna om en bak nog eens 10 minuten. Dit gezonde tussendoortje is een heerlijke vervanger voor borrelnootjes.

2. Courgette-pizza
Benodigheden:
– Courgette
– Paprika
– Jonge geraspte kaas van het merk Slankie

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de courgette in schijfjes van een centimeter dik en snipper de paprika. Beleg de schijfjes met de paprika en geraspte kaas en bak deze tot de kaas gesmolten is. Dit is niet alleen een heerlijk gezond tussendoortje, maar helpt je ook in je dagelijks aanbevolen hoeveel groente.

3. Schijfjes appel met pindakaas (hyperlink)
Benodigdheden:
– Appel (zoveel je wilt)
– Calvé of biologische pindakaas

Schil de appel in schijfjes – de schil kun je laten zitten – en smeer hier een dun laagje pindakaas op. Eventueel kun je hierop nog rozijnen of muesli plakken, maar zonder deze ingrediënten is dit een perfect gezond tussendoortje. Een appel bevat enorm veel vitaminen en pindakaas daarentegen enorm veel eiwitten en goede vetten. Houd je van hartig en heb je weinig tijd: dit een van de snelste en gezonde tussendoortjes die je je maar kunt bedenken.

Laat je inspireren door de gezonde tussendoortjes en snacks op www.gezondesnacks.net.