Menu
Horeca

Waar let je op bij het kopen van horeca & kokskleding?

kokskleding

Horecakleding heeft diverse eisen: het moet goed zitten, functioneel zijn voor de werkzaamheden en de kleding moet de juiste uitstraling hebben zodat het goed bij het bedrijf past. Dit is slechts een greep uit de eisen waar horeca- en kokskleding aan moet voldoen. Waar let je nog meer op bij het kopen van horeca- en kokskleding?

Kwaliteit is belangrijk bij horecakleding

Je personeel moet er goed in kunnen werken. Blouses mogen niet te strak zitten, maar er wel verzorgd uitzien. De kleding moet tegen een stootje kunnen en het moet niet zo zijn dat na iedere avond werken een blouse weer weg kan doordat er weer een gaatje in zit. Let dus bij het aanschaffen van horecakleding op de kwaliteit.

Let er dan ook op om drankvlekken nooit te laten intrekken. Zorg voor voldoende kleding op voorraad waardoor personeel zich tijdens een dienst gemakkelijk kan omkleden. Vlekken van rode wijn kunnen opgedept worden met papier en zout, koffie en chocoladevlekken kunnen afgedaan worden met water.

De kleding moet bij je bedrijf passen

Als je huisstijl bestaat uit de kleuren bruin met oranje, dan is het raar als je personeel in kleding loopt met blauwe tinten. Dat begrijp je natuurlijk ook wel. Het hoeft natuurlijk niet zo te zijn dat het personeel in horecakleding een uithangbord hoeven te worden van je horecagelegenheid. Maar herkenning is wel fijn, ook voor de klanten.

Met zwart en wit zit je altijd goed, maar naturelle tinten zijn ook prachtig in de horeca. Bedenk ook of je een logo op de kleding wilt laten drukken. Bij Engelbert-Strauss vind je diverse voorbeelden van reclameplaatsing op bedrijfskleding.

Het personeel draagt de kleding

Onthoud dat het personeel de kleding draagt en dus moeten kiezen. Wellicht weet je niet zeker waar de wensen van je personeel liggen. Stel verschillende opties samen waar je als ondernemer achter staat en leg deze keuzes voor aan het personeel. Op deze manier overleg je met een aantal vaste krachten of de kleding geschikt is en of zij er goed in kunnen werken.

Door je personeel mee te laten denken over de juiste personeelskleding, betrek je hen in het proces en voelen zij zich direct weer meer betrokken bij de organisatie. Win-winsituatie!

Ga voor tijdloze kleding

Je kunt snel inspelen op de trends, maar dat betekent dat over een poosje je personeel loopt in kleding die niet meer in de mode is. Je personeel loopt over een bepaalde periode dus achter op de trends of je moet opnieuw investeren in nieuwe horecakleding.

Dat is ook niet echt iets wat je wilt! Je kunt beter kiezen voor horecakleding met een tijdloze uitstraling. Iets wat tijdloos is, is niet per direct klassiek of ouderwets. Ook met niet-trendgevoelige kleding kan je personeel er hip en verzorgd bijlopen.

Kleding voor de kok kiezen

Eigenlijk gelden bovenstaande eisen ook voor de kokskleding. Het is belangrijk dat een kok zich prettig voelt in zijn outfit en er goed in kan werken. Het is leuk om aan de outfit van de kok iets herkenbaars toe te voegen dat in verbinding staat met de horecagelegenheid of de kleding van het horecapersoneel. Op deze manier zien klanten dat de kok er ook bij hoort wanneer hij even de keuken uitkomt.

Zorg in ieder geval voor kwaliteitskleding die lang meegaat, waar de kok zich prettig in voelt en waar hij best even zijn handen aan kan afsmeren tijdens het koken…

Op deze blog vind je nog meer voorbeelden van horecabenodigdheden. Waar let jij op bij het aanschaffen van bedrijfskleding voor je personeel?