Menu
Bedrijfsuitjes

De nieuwe werkkostenregeling

De werkkostenregeling is ingevoerd in 2011. Werkgevers hadden vanaf toen de keuze om wel of niet de werkkostenregeling toe te passen. Dit gaat veranderen. Vanaf 1 januari 2015 is elke werkgever verplicht om de werkkostenregeling toe te passen. Wat gaat er allemaal wijzigen? En wat voor gevolgen heeft dat voor uw administratie en eventuele loonvergoedingen? Voor u op een rijtje wat er allemaal gaat veranderen en hoe u met deze veranderingen om kunt gaan.

De wijzigingen

  • Het percentage van de vrije ruimte gaat omlaag van 1,5% tot 1,2% van uw totale fiscale loon. Gaat u over deze 1,2% heen, dan betaalt u 80% eindheffing over het meerdere bedrag.
  • Gereedschappen, computers, mobiele communicatiemiddelen en dergelijke apparatuur zijn vrijgesteld als ze voldoen aan het noodzakelijkheidscriterium. Dit betekent dat als een werknemer zonder bepaalde apparatuur zijn werk niet kan doen, de werkgever deze kan verstrekken zonder hier fiscaal rekening te hoeven houden met het eventuele privévoordeel van de werknemer.
  • Korting op producten uit eigen bedrijf is onder voorwaarden vrijgesteld.
  • Het onderscheid tussen vergoeden, verstrekken en ter beschikking stellen vervalt voor een aantal voorzieningen op de werkplek.
  • U mag de eindheffing over het bedrag boven de vrije ruimte op concernniveau berekenen en betalen.
  • U mag 1 keer per jaar toetsen of de vergoedingen en verstrekkingen binnen de vrije ruimte blijven, in plaats van per aangiftetijdvak.

 Wat betekent dit voor u?
Dat u vanaf 1 januari 2015 goed moet opletten dat u niet boven de vrije ruimte van 1,2% komt. Daarnaast kunt u het beste voor 1 januari 2015 nog profiteren van voordelige bedrijfsuitjes! Bedrijfsuitjes zijn alleen volledig onbelast als het bedrijfsuitje op de werkplek plaatsvindt. Wilt u toch liever een externe locatie? Boek dan nu een bedrijfsuitje en laat u en uw personeel nu nog profiteren! Kijk maar eens op www.zakelijkuit.nl voor de leukste en meest gevarieerde bedrijfsuitjes.