Menu
ICT

Bespaar tientallen euro’s op uw internet

Kunt u het geloven dat we alweer twintig jaar internet hebben in Nederland? In 1993 was het XS4ALL dat internet aan particulieren aan begon te bieden. De Digitale Stad, World Online, VuurWerk en Planet Internet zijn voorbeelden van andere pioniers op het gebied van internettoegang. Omdat het nog zo nieuw en interessant was, herinnert u hun namen vast nog wel.

Maar hoe zit dat twee decennia later? Weet u welke internetproviders er momenteel actief zijn? Door fusies en overnames is het providerlandschap continu in beweging. Misschien bent u al zo lang bij dezelfde provider dat u de naam en het logo heeft zien veranderen. Hoe dan ook, wanneer u langer dan één jaar bij dezelfde provider zit, is de kans groot dat u teveel betaalt. Dat komt door de moordende concurrentie.

Vrijwel alle providers hebben spectaculaire aanbiedingen voor nieuwe klanten. Misschien heeft u daarom wel voor uw huidige internetprovider gekozen. Na een jaar gaan de prijzen omhoog naar het ‘normale’ niveau en zijn er weer andere acties. Toegegeven, het is tijdrovend om al deze prijsschommelingen in de gaten te houden. Gelukkig is daar nu een nieuwe online tool voor.

Vergelijk de kosten van providers
Op de site Verandervanprovider.nl ziet u de prijzen en specificaties van alle providerpakketten in Nederland. Door uw postcode en huisnummer in te vullen ziet u specifiekere resultaten, namelijk alle providers die u internettoegang kunnen verschaffen. Deze immer groeiende lijst kan verrassende resultaten opleveren. Met een duidelijk overzicht van de prijzen in het eerste jaar en de prijzen ná die actieperiode, weet u precies hoeveel goedkoper (of sneller) uw internet kan.

Laat de site het werk doen
Geen tijd of zin om de vergelijkingstabellen te bekijken? Het kan ook anders. De makers van de site bieden aan om zelf voor u te kijken. Ze dienen dan wel de laatste factuur van uw provider te ontvangen. Stuur hen een scan van deze nota en de makers, die ook Verandervansimonly.nl runnen, rekenen voor u uit welke providers goedkoper zijn. U krijgt drie alternatieven voorgeschoteld, waarna u pijnloos kunt overstappen. Een handige service waar we ongetwijfeld nog meer van gaan horen.