Een rechtsbijstandverzekering is af te sluiten voor zowel particulieren als zakelijke doeleinden. Als je een rechtsbijstandverzekering hebt afgesloten dan ben je verzekerd voor (een deel) van de rechtshulp kosten wanneer je deze maakt. Het inschakelen van een advocaat of rechtsgang is zeer prijzig en met een rechtsbijstandverzekering voorkom je dat je al deze kosten zelf moet betalen. Je kan je bij de meeste verzekeraars voor verschillende soorten rechtsbijstand verzekeren. We geven 4 voorbeelden voor een zakelijke vorm van rechtsbijstand.

1 Geschillen met leveranciers
Consumentengeschillen komen bijvoorbeeld voor als je een aankoop hebt gedaan. Je aankoop gaat stuk of er wordt niet het beloofde geleverd. In de meeste gevallen kom je er samen met de verkoper wel weer uit, maar helaas is dit niet altijd het geval. Als je een rechtsbijstandverzekering hebt dan kan je juridische hulp inschakelen die vervolgens (deels) door je verzekeraar vergoed wordt.

2 Problemen met huurders
Als je een kamer, huis of kantoor verhuurd, dan kunnen hierbij wel eens conflicten ontstaan met de huurders. De huurder betaalt bijvoorbeeld te laat of beschadigd het pand. Als je niet meer weet hoe je dit samen op kunt lossen, dan kan je via je verzekering advies vragen aan een expert en stappen ondernemen.

3 Conflicten met werknemers
Een conflict met een werknemer is snel gemaakt en doorgaans lastig op te lossen. De emoties kunnen bij dergelijke conflicten hoog oplopen. Hierbij valt te denken aan een conflict over arbeidsvoorwaarden, ontslag, uitbetaling of het functioneren. Om zeker te weten dat je een conflict op een juiste manier volgens de wet oplost kan je gebruik maken van je rechtsbijstandverzekering. Je verzekeraar zorgt dan voor de juiste hulp bij het conflict.

4 Belastingrecht conflicten
Als je een eigen bedrijf hebt kan ook een belasting conflict voorkomen. Omdat belastingzaken meestal erg complex zijn, is het verstandig om een dergelijk conflict aan een professional over te laten. Met een rechtsbijstandverzekering heb je deze mogelijkheid.

Redacteur

Comments are closed.