Menu
Financiële dienstverlening

Wat is maatschappelijk verantwoord vermogensbeheer?

Steeds meer wordt maatschappelijk verantwoord ondernemen een item waar men niet omheen kan. Geld beleggen in bepaalde industriesoorten of bepaalde landen wordt gezien als niet maatschappelijk verantwoord en niet passend in deze moderne tijd.

Vermogensbeheer
Nou is het beheren van vermogen niet makkelijk. Uiteindelijk is het met een doel opgebouwd. Om een stuk financiële zekerheid te creëren. Of om de hypotheek te kunnen aflossen. Of om van een zorgeloze oude dag te kunnen genieten. Of een combinatie hiervan. Wanneer u uw vermogen zelf wilt beheren dan moet u constant op de hoogte zijn van de beursstanden en wat er met de bedrijven waar u aandelen in hebt genomen, gebeurt.

Veel mensen nemen daarom een vermogensbeheerder. Deze persoon of instelling heeft als opdracht het vermogen op een goede en winstgevende manier te beleggen, te beheren. Zodat het op het moment dat het nodig mocht zijn gegroeid is. Een vermogensbeheerder is helemaal geen slechte keuze. U heeft er zelf minder omkijken meer naar en het vermogen wordt beheerd door iemand die er verstand van heeft.

Bank of instelling
De keuze wie uw vermogen gaat beheren is niet altijd makkelijk. Er moet ook sprake zijn van vertrouwen. Daarnaast vragen steeds meer mensen om niet zo maar te beleggen, maar om dat op een maatschappelijk verantwoorde wijze te doen. Bijvoorbeeld in de duurzame energie of in milieuprojecten. Of vooral niet in bedrijven die kinderarbeid op de koop toe nemen. Uiteraard er een opbrengst zijn, maar de werkzaamheden tellen minimaal even zwaar.

Voor banken, levensverzekeraars en beheerinstellingen is dat niet altijd even makkelijk. Om, zoals dat zo mooi heet, een paar eieren in het nestje te kunnen leggen, wordt er naar variatie gezocht. Die variatie is noodzakelijk om te voorkomen dat een bedrijf waar het even minder mee gaat de hele portefeuille verstoord. Het kan dan ook geen kwaad om als vermogende heel duidelijke afspraken te maken met de beheerder over wat u als maatschappelijk verantwoord ziet en wat niet. Dat maakt het voor alle partijen makkelijker.