Menu
ICT

Voorkom dat je bedrijfsgegevens op straat komen te liggen

Bescherm bedrijfsgegevens

Men zegt wel dat we in het data tijdperk leven. Dat wil zeggen dat je bijna geen handeling meer kunt verrichten zonder dat dit data opwekt. In je eigen computer zit een immense hoeveelheid aan data, en in bedrijfscomputers is nog veel meer data opgeslagen: data waarvan je niet wilt dat die in andermans handen komt. Hoe kun je nou garanderen dat je data veilig opgeslagen is, en niet op straat belandt? Veel werknemers hebben waarschijnlijk niet eens in de gaten dat ze bedrijfsgevoelige informatie kunnen lekken, dat is zelfs onderzocht.
Datavernietiging
Als je een kapotte computer weggooit, zorg dan dat niets op de computer traceerbaar is. De harde schijf vernietigen kan dan noodzakelijk zijn. Het klinkt drastisch, maar ook van een kapotte harde schijf valt met de juiste apparatuur veel informatie te halen. Dit zou desastreus kunnen zijn voor een bedrijf. Informatie van een bedrijfscomputer kan goed gebruikt worden om bijvoorbeeld in te breken in bankgegevens van het bedrijf, of om de administratie te manipuleren.

Hoe vermijdt u datadiefstal?
Om uw bedrijfsgegevens te beschermen moet, om te beginnen, iedereen binnen een bedrijf zich bewust zijn van het gevaar en de consequenties van datadiefstal. Veel medewerkers zijn hier niet bewust van en zullen daardoor onvoldoende zorgvuldig omspringen met data. Een medewerker kan bijvoorbeeld de fout maken om een oude computer gewoon aan straat te zetten met het grofvuil. Hier kunnen datadieven dan gegevens uit winnen.

Voorkom datadiefstal, beveilig uw bedrijf
Naast een goede informatievoorziening van het personeel, is het ook mogelijk uw bedrijf te laten beveiligen tegen datadiefstal. Websites, databases en computers, al deze bronnen van informatie moeten zorgvuldig versleuteld zijn zodat inbrekers er niet bij kunnen komen. Gespecialiseerde bedrijven kunnen je bedrijf beveiligen tegen datadiefstal. Als dit gepaard gaat met goede voorlichting voor het personeel, verklein je de kans aanzienlijk dat je bedrijfsgegevens op straat komen te liggen.