Menu
Boekhouding

Voordelen online boekhouden

online boekhouden

Dat het verplaatsen van de boekhouding van papier naar de computer veel voordelen bood, dat zagen de meeste ondernemers en boekhouders wel in. Dat het kiezen voor online boekhouden dezelfde soort voordelen met zich meebrengt, dat is echter nog lang niet bij iedereen bekend. Zij die het nog niet weten, weten niet dat een boekhoudprogramma via internet te gebruiken is en dat deze programma’s in sommige gevallen zelfs beduidend goedkoper zijn. Bovendien zijn er ook nog een aantal andere voordelen waar je van kunt genieten zonder dat het je ook maar één extra muisklik hoeft te kosten.

De snelheid
In de eerste plaats is online boekhouden natuurlijk vooral voordeliger omdat het sneller en doeltreffender is. Alle handelingen die je doet kunnen bijvoorbeeld direct worden doorgegeven aan je accountant. Dit betekent dat je de boekhouding dus niet meer hoeft te brengen of te laten ophalen. Dit is goedkoper omdat het flink wat minder uren kost. Bovendien kan letterlijk een seconde nadat de btw-periode is afgesloten direct de belasting opgeroepen worden. Dit geeft je dus flink meer mogelijkheden als ondernemer. Dit is natuurlijk ook gemakkelijker voor de bedrijfsvoering.

Onderhoud

Een groot voordeel van online boekhouden is dat het programma altijd aan de laatste eisen voldoet. In het verleden moest je na enige tijd updates aanschaffen. Of dit nu online gebeurde en je het moest downloaden of het gebeurde door middel van een extra pakket, het was altijd ingewikkeld. Nu hoef je niets meer te doen. De ontwikkelaar kan dit immers zelf op elk moment doen. De ene dag log je in op de oude versie en de volgende dag log je in en heb je direct de geüpdatete versie te pakken.

De kosten
Tot slot is het voordeel van een boekhouding die je online doet te vinden in de kosten. In het verleden moest je op enig moment een investering doen en die dan afschrijven. Tegenwoordig kun je gewoon met abonnementsvormen werken. Dat betekent dus dat je de kosten beter over het jaar kunt laten uitspreiden. Dit is vooral handig omdat je dan beter inzicht hebt in je financiële situatie op elk moment.