Menu
Bedrijfsvoering

Suzuki-rijders beste chauffeurs van Nederland

‘Minste schades aan Aziatische auto’s, meeste schades aan Duitse auto’s’

Diemen, 26-6-2014 – Volgens internetverzekeraar De Nederlanden van Nu zijn Suzuki-rijders met afstand de beste chauffeurs van Nederland. Gemiddeld meldt 1 op de 8 bestuurders van het Japanse automerk schade. En dat is een stuk minder dan het gemiddelde van 1 op de 6 onder alle Nederlandse chauffeurs. De Nederlanden van Nu concludeert dit uit onderzoek onder klanten met een autoverzekering.

Aziatische top-3 beste chauffeurs
Het is opvallend dat vooral bestuurders van Aziatische auto’s de minste schades rijden. Suzuki-chauffeurs claimen 24% minder schade dan gemiddeld. Gevolgd door Mitsubishi-rijders (18%) en Hyundai-chauffeurs (16%). De merken met de meeste schades zijn juist auto’s van Duitse makelij.

Schade in euro’s
Uit de schadecijfers blijkt dat een automobilist in 2013 gemiddeld voor € 1.280,- schade veroorzaakt. De Suzuki-rijder zit daar ruim onder met € 1.038,-. Chauffeurs van Aziatische auto’s claimen gemiddeld voor € 1.279,- schade. Opvallend is dat eigenaren van Duitse auto’s gemiddeld maar liefst € 1.444,- schade claimen.

Het grootste deel van de schades bestaat uit ruitschades, parkeerschades en het rijden tegen een paaltje of een ander vast object. De Nederlanden van Nu heeft op www.bestechauffeur.nl alle schadecijfers en automerken op een rij gezet. Trotse Suzuki-rijders kunnen hier ook een badge downloaden en gebruiken als profielfoto of delen op social media.