Menu
Personeelszaken

Een gepersonaliseerd eindejaarsgeschenk: een goede investering

eindejaarsgeschenk

Als we 2022 afsluiten met de hoop op een geweldig 2023, hoort daar natuurlijk een eindejaarsgeschenk bij. Met eindejaarsgeschenken laat je medewerkers immers weten dat je hen waardeert. Dit hoeft niet eens zo duur te zijn, het gaat om de gedachte dat er aan hen wordt gedacht. Een box van tien à twintig euro tovert in veel gevallen net zo’n grote glimlach op het gezicht. Het hoeft dus niet veel te kosten.

In de praktijk blijken steeds minder bedrijven geld te besteden aan eindejaarsgeschenken en kerstpakketten, maar dat is een grote misser. Uiteraard wil je als ondernemer natuurlijk de kosten zo laag mogelijk houden, dat begrijpelijk is, maar er mag een keer per jaar best geïnvesteerd worden in het welzijn van de medewerkers middels een eindejaarsgeschenk personeel. Het geven van een cadeau tijdens Kerstmis en de eindejaarsfeesten gaat al lang terug en laat zien dat je je personeel dankbaar bent voor het werk die zij elke dag leveren. En daarnaast blijkt een mooie eindejaarsgeschenk een goede investering te zijn. En hoe gepersonaliseerde het cadeau, hoe groter de waardering blijkt te zijn.

Een investering die loont

Met eindejaarsgeschenken kun je laten zien dat je achter je werknemers staat. Je tovert hiermee niet alleen een lach op hun gezicht, maar ook op die van je klanten. Uit een Amerikaans onderzoek uit 2016 is gebleken dat als mensen een cadeau ontvangen dit grote impact heeft op hun gedrag, geluk en besluitvorming. Functionele MRI-scans werden tijdens dit onderzoek gebruikt om de activiteit te meten in drie hersengebieden die verband houden met sociaal gedrag, vrijgevigheid, geluk en besluitvorming. Daaruit kan geconcludeerd worden dat medewerkers die gewaardeerd worden beter presteren. En dat zie je vaak terug in de communicatie en motivatie van het personeel. Het investeren in geschenken komt dus uiteindelijk weer bij je terug.

De vruchten plukken

Een eindejaarsgeschenk zorgt dus voor een betere band met het personeel en meer tevredenheid. En dat levert je uiteindelijk weer meer op als werkgever. En bovendien, met een prachtig pakket ben jij als ondernemer ook het onderwerp tijdens de feestdagen. De meeste mensen maken dankbaar gebruik van de spullen die je hen geeft en daardoor vertellen ze het ook aan vrienden en familie. Dit is mond tot mond reclame die niet te koop is en uiteindelijk zul jij als ondernemer hier ongetwijfeld ook de vruchten van plukken. Het is een kleine moeite, want voor je dierbaren doe je dit ook vaak tijdens de feestdagen. En het geven van een eindejaarsgeschenk heeft doorgaans net zoveel uitwerking als een bedrijfsuitje organiseren. Tel uit je winst!

Een cadeau met een persoonlijke touch

En als je een cadeau krijgt, is dat het liefst natuurlijk eentje waar je echt iets aan hebt of dat je raakt. Als je als werkgever de keuze hebt in de geschenken, is het raadzaam om een cadeau te kiezen die bij je werknemer past of een persoonlijke touch geeft. Dat zegt ook iets over de betrokkenheid van de werkgever. Het werkt net als vrienden elkaar een cadeau geven. Hoe beter je elkaar kent, hoe makkelijker je een gift kan geven die echt bij de ander past en waar de ander blij mee is. Om meer beleving toe te voegen aan de relatiegeschenken, verras je jouw medewerkers en klanten dus met een gepersonaliseerd cadeau. Dat maakt het natuurlijk allemaal nog een tikkeltje persoonlijker.

Een cadeau met een naam

Je kunt op verschillende manieren een eigen persoonlijk tintje te geven aan de eindejaarsgeschenken. Zo kun je de naam van je werknemer of klant laten afdrukken op die chocoladebox of welk cadeau dan ook. Een gepersonaliseerd op naam ontvanger cadeau een natuurlijk bijzonder eindejaarsgeschenk personeel. En in plaats van die standaard kerstkrans of fles wijn, is het veel leuker om met een echt uniek cadeau aan te komen. Wat denk je bijvoorbeeld van winterijsjes of een feestelijk paar sokken? Of helemaal wat anders: een oliebollenmix pakket met de naam van je werknemer erop geprint? Je kunt er ook voor kiezen om voor een cadeaukaart te gaan waar een QR-code gescand kan worden en er dan een persoonlijke boodschap verschijnt op het mobieltje van je werknemer. Of een combinatie dan bovengenoemden. Een persoonlijke video beleving doet wonderen.