Sociaal Verantwoord Ondernemen; de maatschappelijke verantwoordelijkheid die wij dragen om op een duurzame manier met onze maatschappij om te gaan… het maakt tegenwoordig onderdeel uit van het beleid in vele organisaties. We weten allemaal dat het belangrijk is om hieraan ons steentje als organisatie bij te dragen. Het moet geen opgave zijn dit te bewerkstelligen, maar als een rode draad door de bedrijfsprocessen lopen.

Paperless Office
Is hoeverre is de maatschappij gebaat bij een papierloze werkomgeving? Een gevolg van papierloos werken is, uiteraard, een reductie in het papierverbruik. Dat houdt in dat er minder bomen gekapt worden aangezien het papierverbruik daalt of zelfs eindig is.

Het feit dat we in de papierloze organisatie de printers en multifunctionals veel minder zullen belasten wordt door onze moeder aarde ook weer gewaardeerd. Het eindeloze kopiëren is tevens niet meer aan de orde, we kunnen zaken immers digitaal met elkaar delen.

De aanleiding, of een interessant gevolg?
Een papierloze- of papierarme organisatie wordt normaliter omarmt omdat hiermee efficiencyslagen gemaakt kunnen worden. Efficiënter en effectiever werken kan gerealiseerd worden door een digitale werkomgeving. Steeds vaker werken organisaties flexibel en is het van belang dat informatie te allen tijde geraadpleegd kan worden. Of u nu op kantoor werkt, bij een klant of vanuit huis bijvoorbeeld. Informatie moet steeds vaker gedeeld worden en dat gaat in digitale vorm nu eenmaal veel efficiënter. Dat dit op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen voordelen met zich meebrengt is een waardevol gevolg.

Wat nu?
Hoe creëer je die papierloze omgeving als de lades en archieven nog vol liggen met papier? I-FourC is specialist in digitalisering en externe archivering en kan u hierbij ondersteunen. Het dynamische gedeelte van het papieren archief dat u vaak nodig heeft laat u digitaliseren en op een veilige manier digitaal toegankelijk maken. Het archief dat u niet meer veelvuldig nodig heeft laat u extern opslaan in het zwaarbeveiligde pand van I-FourC. Iets nodig? Vraag het eenvoudig aan via Scanning on Demand. Zo digitaliseert u alleen datgene wat u daadwerkelijk nodig heeft.

Betrouwbaar. Eenvoudig. Veilig.

 

Redacteur

Comments are closed.