Menu
ICT

Besparen op ICT kosten

Veel winst en weinig kosten

Als ondernemer probeert u de kosten van uw onderneming altijd zo laag mogelijk te houden. U vindt het belangrijk om zoveel mogelijk winst te maken, zonder dat u teveel geld kwijt bent aan onnodige kosten. Zeker in een tijd van economische crisis moet u goed nagaan waarop u het beste kunt besparen. Op ICT vlak kunt u ook veel kosten besparen. Hierbij volgen een aantal tips die u kunnen helpen om te besparen op het ICT van uw onderneming.

Gebruik maken van een server

Een besparing op ICT vlak die u zou kunnen doorvoeren, is het gebruik van een Linux server. Naast het feit dat het een flexibel en stabiel besturingssysteem is, is het ook nog eens geheel gratis. Bijna het hele internet draait op Luxes, daarom kan het geen kwaad uw mogelijkheden op dat vlak te verkennen. Het besturingssysteem is daarnaast beter dan bijvoorbeeld Microsoft.

Huur een computer

In plaats van allerlei nieuwe computers te kopen voor uw onderneming, kunt u ook computers huren. Daarmee kunt u een hoop investeringskosten besparen. Daarnaast is het ook een optie om bijvoorbeeld tweedehands computers aan te schaffen. Deze worden vaak verkocht via diverse handelaars tegen een gereduceerd tarief, terwijl ze vaak niet meer dan 2 of 3 jaar oud zijn.

In de cloud werken

Het is de nieuwe manier van werken: in de cloud zijn. Wanneer u in de cloud werkt, worden alle werkzaamheden online uitgevoerd. Daardoor hoeft u niet alles op de computer op te slaan en bijvoorbeeld de harde schijf voortdurend uit te breiden. Alles gaat via een beveiligde verbinding, zodat u met vertrouwen uw werkzaamheden kunt uitvoeren via het internet. Daarnaast hoeft u ook geen aparte ICT’ers in dienst te nemen, aangezien dit allemaal online wordt beheerd.