In de eerste plaats is een kantoor een werkplek die voornamelijk functioneel ingericht moet zijn. Een tweede, ook niet onbelangrijk gegeven, is dat een sfeervol ingericht kantoor, met bovendien een goede lichtinval van buiten, het gevoel van welbehagen van de werknemers aanmerkelijk verhoogt. Als werkgevers weten we in middels allemaal dat een prettig ogende werkomgeving de sfeer onderling én de productiviteit van de werknemers vergroot. Dus waarom zouden we als werkgever dan niet een beetje meer aandacht aan het kantoorinterieur besteden? Een goed gebruik van kleuren en licht, meubels die niet alleen functioneel, maar ook mooi zijn: enkele designstukken mag best. Kortom een beetje luxe op de kantoorvloer kan helemaal geen kwaad.

Luxe hoeft niet duur te zijn

Met een beetje luxe in het kantoor bedoelen we niet dat je meteen een projectinrichter erbij moet halen. Wanneer je een beetje gevoel voor kleurencombinaties hebt en durft af te wijken van het gangbare, kan iedereen een kantoor inrichten. Heb je al een kantoor, maar zou het beter voor de bedrijfsreputatie zijn als het er wat gelikter uitziet, denk dan eens aan wat opvallende accessoires, een plantenbak, misschien wat afscheidingspanelen tussen de bureaus/werkunits en houten jaloezieën in plaats van die overjarige vitrage.

Lichtinval is het toverwoord

Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar met de lichtinval valt of staat de sfeer van een werkplek. Donkere wanden ogen klein en maken van, een misschien niet eens kleine, ruimte al gauw ‘een hok’. Hetzelfde geldt voor een (ver)laag(d) plafond of een donkere vloer. Trek het open, maak ruimte, zorg ervoor dat het licht van buiten vrijelijk naar binnen kan vallen. Komt er teveel zon kan er altijd geschut worden. Soorten zonwering te over tegenwoordig. Met houten jaloezieën heb je zowel een fraaie raamdecoratie als zonwering. Staat al een stuk sfeervoller dan een saaie RVS look luxaflex.

Een luxer aanzien kweek je ook met eenheid in materialen. Stel er hangt een houten jaloezie van Raamdecoratie.com, kies dan ook voor bureaus of kasten in dezelfde tint. Ook heel exclusief is de inrichting van het kantoor een thema meegeven dat aansluit bij de huisstijl van het bedrijf. Zolang je de belangrijkheid van de lichtinval niet uit het oog verliest creëer je met heel weinig al snel heel veel luxe.

Redacteur

Comments are closed.