Menu
Bedrijfsvoering

Verdwijnt het papieren visitekaartje?

Visitekaartjes moeten natuurlijk functioneel en informatief zijn, maar een visitekaartje wat daarnaast ook in het oog springt, blijft langer hangen bij de persoon die hem ontvangen heeft, waardoor deze natuurlijk sneller weer tevoorschijn komt voor een eventuele afspraak. Naast het papieren visitekaartje, waarbinnen vele varianten beschikbaar zijn, zijn er nog een aantal andere vormen met een opmars bezig.

Digitale visitekaartjes
Inmiddels is het digitale visitekaartje in populariteit aan het toenemen. Handig omdat u ze altijd in overvloed bij u heeft, minder handig omdat u ze niet meer ‘echt’ kunt uitwisselen. Ongeveer elke professional heeft wel een profiel op LinkedIn en/of Twitter. Een goed alternatief is About.me, waar u binnen een paar muisklikken een digitaal visitekaartje gemaakt heeft en vervolgens linkjes kunt plaatsen naar profielen op andere netwerken. Het voordeel hiervan is dat alle profielen en uw contactgegevens overzichtelijk weergegeven staan.

Visitekaartjes met QR code
QR codes zijn tweedimensionale barcodes die met de camera van bijna iedere mobiele telefoon ingescand kunnen worden. Het is een koppeling tussen de digitale informatie op het internet en de fysieke wereld. Het visitekaartje is een nieuwe techniek waarmee u zeker opvalt. Daarnaast is het handig om de gegevens van de persoon van wie u het visitekaartje krijgt direct in uw telefoon te zetten.

Maar niet gevreesd! De papieren versie is nog lang geen verleden tijd. Dus u kunt nog gerust uw papieren visitekaartjes drukken. En u kunt ze helemaal aanpassen aan uw persoonlijke voorkeur en kiezen voor bijvoorbeeld goedkoop drukwerk of juist een heel erg luxueuze uitstraling. Kies in ieder gevalt het visitekaartje wat bij u en uw bedrijf past!