Menu
Bedrijfsvoering

Hoe moet je een AED gebruiken?

De AED is er om mensenlevens te redden

Je kent het vast wel, een AED. Het is een draagbaar apparaat dat ingezet kan worden bij iemand die een hartaanval heeft gekregen. Het helpt bij het reanimeren en kan daarnaast ook een elektrische schok geven wanneer dat nodig is. Het is belangrijk dat een AED op de juiste wijze gebruikt wordt. Dan kan er ook het meest succes mee behaald worden.

Volg een cursus om een AED goed te kunnen gebruiken

Gebruik een AED wanneer je er een cursus voor hebt gevolgd. In principe mag iedereen er gebruik van maken, maar het is verstandig om een reanimatiecursus te volgen. Dat verhoogt namelijk aanzienlijk de kans op succes. Het is namelijk zo dat de eerste 6 minuten na een hartaanval cruciaal zijn. Wanneer je weet hoe te handelen, dan hoef je niet eerst alle gebruiksaanwijzingen door te nemen.

Hoe werkt een AED precies?

Het prettige aan een AED is dat deze vertelt aan de gebruiker hoe te handelen. Er zitten 2 elektroden aan een AED die op de juiste wijze op de borst van iemand geplakt moeten worden. Daarmee wordt de werking van het hart geregistreerd. Aan de hand daarvan bepaalt een AED of er elektrische schok toegediend moet worden, of dat er overgegaan moet worden tot reanimatie.

Een AED die feedback geeft

De Zoll AED is een AED apparaat dat feedback geeft tijdens het reanimatieproces. Zo kun je zien wat je aan het doen bent en of je dit op een goede manier doet. Zo zijn er gesproken boodschappen in deze AED en het is mogelijk om boodschappen van het AED apparaat af te lezen. Het is daarom een waardevolle aanvulling wanneer je op een correcte wijze wilt reanimeren, wanneer de situatie zich voordoet.