Menu
Vergaderen

Het Spoorwegmuseum toont veelzijdigheid als zakelijke locatie

Steeds meer organisaties en bedrijven ontdekken de veelzijdigheid van Het Spoorwegmuseum als zakelijke locatie. In de maand september was het museum gastheer van een aantal bijzondere en succesvolle evenementen. Naast een grote ProRail bijeenkomst en de eerste BOB-netwerkborrel was het traditionele Kinderboekenbal het klapstuk van de maand. Circa 1000 gasten genoten in de grote museumhal van een spetterende show en zagen dat Jan Paul Schutten de Gouden Griffel voor het beste Nederlandstalige kinderboek ontving.

MariekeWijntjes6801

MariekeWijntjes6831

Kinderboekenbal 2014
Het kinderboekenbal is de aftrap van de Kinderboekenweek  die van 1 t/m 12 oktober duurt. Het thema van de kinderboekenweek is ‘Feest!’. En feest was het in Het Spoorwegmuseum! Met een daverend feest tussen de historische treinen werd de kinderboekenweek ingeluid. De Gouden Griffel, de prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalig kinderboek, ging naar Jan Paul Schutten voor zijn boek ‘Het raadsel van alles wat leeft’. Met een spetterend programma op het perron in het museum met onder anderen Harm de Jonge, Marit Törnqvist, Kinderen voor Kinderen en Typhoon werd de 60ste Kinderboekenweek 2014 extra feestelijk ingeluid. Kijk voor een impressie van het kinderboekenbal op de Facebook pagina van Het Spoorwegmuseum of op de website van de Kinderboekenweek.

Kick-Off Business Ontmoet Business in Utrecht
Maandag 15 september was in Het Spoorwegmuseum de eerste Business Ontmoet Business (BOB) Borrel in Utrecht. Dit beproefde netwerkconcept wordt door uitgeverij Van Munster Media ook in Utrecht uitgerold. Initiatiefnemer van de BOB bijeenkomsten, Danny Toonen, kan er kort over zijn. De eerste bijeenkomst kon maar op één plek plaatsvinden: “Een schitterende locatie in hartje Utrecht. Met fantastische faciliteiten en voor iedereen goed bereikbaar.” De deelnemers mochten eerst kennismaken met de prijswinnende nieuwe attractie van het museum, de Vuurproef. Daarna volgde het plenaire programma in de theaterzaal waar de ruim 100 gasten welkom werden geheten door museumdirecteur Paul van Vlijmen. Daarna volgde de presentatie van Cor Jansen van Business Peloton Utrecht over de organisatie van de Tour de France 2015. Hoogtepunt was het interview met Leontien Zijlaard-van Moorsel en Michael Zijlaard over haar sportcarrière, het overwinnen van een eetstoornis en haar huidige project: de realisatie van het Leontienhuis.

BOB_borrel_1[1]BOB_borrel_3[1]


ProRail organiseert jaarlijkse dag van GWW
Op 29 september stond duurzaamheid rond het spoor, grond, weg en waterbouw centraal. Het Samenwerkingsverband Duurzaam GWW bestaat uit marktpartijen, opdrachtgevers en kennisinstellingen die hun krachten hebben gebundeld om duurzaamheid naar een hoger plan te tillen. De 200 deelnemers begonnen de dag met een plenaire sessie in het theater, ’s middags volgden sessies op 6 verschillende locaties in het museum. Met de prachtige wachtkamers in het oude Maliebaanstation en de moderne zakelijke ruimtes in het museumgebouw bewijst Het Spoorwegmuseum uitermate geschikt te zijn voor bijeenkomsten als deze.