Veel ZZP’ers zoeken naar een huiselijk gevoel tijdens hun werk. Dat zorgt voor een warme sfeer, en dat werkt prettig. Waar veel ZZP’ers en freelancers een lokale koffietent opzoeken voor het uitvoeren van hun werkzaamheden, zien we ook steeds vaker dat zij hun werkplek thuis als een soort “huiskamer” inrichten. We gaven je in een eerder artikel al wat tips voor het inrichting van je kantoorinterieur. Vandaag geven we je wat extra tips voor het creeeren van een warm huiskamergevoel op je werkplek.

Gebruik stoffen en natuurlijke materialen

Gezellig werken doe je in een omgeving met veel zachte en natuurlijke materialen. Denk aan poefen, karpetten, een stoffen bureaustoel (in plaats van een lederen), enzovoorts. Ben je een beetje handig? Maak dan zelf een bureau van bijvoorbeeld steigerhout of wagonplanken. Hartstikke hip en hartstikke gezellig!

Koffie!

Heerlijk, koffiegeur, toch? Het is dan ook een absolute aanrader om in je werkplek een mooi koffiekastje met koffie en koffiekopjes te plaatsen. Dat hoort nu eenmaal bij werken en het geeft een gezellige look én geur aan je werkplek.

Een tv

Zelfstandigen die veel vanuit huis werken, kunnen de leegte thuis nogal eens als “saai” gaan ervaren. Als er altijd rust en stilte in huis is, gaat dat immers vanzelf een keer vervelen. Een hele eenvoudige oplossing tegen dit gevoel is: hang een tv op in je werkruimte! Wanneer je deze tv op de achtergrond laat draaien, geeft dat een beetje een levendig gevoel. Zet bijvoorbeeld een praatprogramma op, het nieuws óf een muziekzender.

Verlichting

Verlichting heeft veel invloed op de sfeer op je werkplek. Waar kantoorpanden tot enkele jaren geleden vooral grote ruimtes met veel felle TL-verlichting waren, zien we steeds meer zachte, sfeervolle verlichting op kantoren. Wanneer je je relaxt en goed thuisvoelt op je werkplek, ben je ook productiever. Zorg dus dat de verlichting op je werkplek zacht en rustgevend is.

Redacteur

Comments are closed.