Menu
Zakenreis

Zakelijk vliegen

zakelijk vliegen

Sinds de opkomst van het vliegverkeer maakt het bedrijfsleven gretig gebruik van deze manier van reizen om internationaal zaken te doen. Wat is zakelijk reizen en welke voordelen heeft het?

Business class
De meeste vliegtuigen zijn verdeeld in een economy class en een duurdere business class. Het verschil is in eerste instantie een van comfort. De stoelen zijn breder en er is meer beenruimte. Service verschilt meestal dankzij een verschillend aanbod van menu en drankjes. Reizigers van de business class mogen het eerst instappen en weer het vliegtuig verlaten wat een prettige tijdswinst oplevert.

Zaken doen op de luchthaven
Zakelijk reizen betekent ook vaak zaken doen tijdens het reizen. Alle grote luchthavens hebben een business lounge waar de zakenreiziger in een rustige omgeving kan telefoneren of afspreken voor een meeting. De meeste business lounges beschikken over draadloos internet zodat men gewoon online kan doorwerken.

Voordelen
Veel vliegmaatschappijen bieden loyaliteitsprogramma’s aan voor bedrijven. De gespaarde punten kan men op den duur besteden aan gratis vluchten, producten of andere voordelen. Wanneer een bedrijf jaarlijks boven een bepaald bedrag aan vliegreizen besteed wordt het interessant om een corporate contract af te sluiten. Met deze constructie krijgt een bedrijf meer korting op vluchten, een persoonlijk aanspreekpunt bij de vliegmaatschappij en vaak gunstige betaalmogelijkheden. Door de vele allianties binnen de luchtvaartwereld zijn corporate contracten geldig voor verschillende luchtvaartmaatschappijen wat de reisopties aanzienlijk vergroot. Binnen vergelijkingsplatformen zoals Tix.nl kunnen de prijzen voor zakelijke vliegtickets vergeleken worden en op die manier de goedkoopste airline gekozen worden.