Banden zijn een belangrijk onderdeel van je auto. Het is belangrijk om te zorgen dat de banden in goede staat zijn, ze zorgen immers voor de grip op de weg. Door slechtere of door verkeerde banden kan je remweg enorm vergroot worden. We kunnen wel zeggen dat goede banden soms het verschil maken tussen wel of geen aanrijding in bijvoorbeeld een file.

Maar hoe kies je nu de juiste banden voor jouw auto. Vaak wanneer je een auto gaat leasen zitten hier standaard al banden bij vanuit de leasemaatschappij, maar uiteraard kun je hier nog wel aanpassingen in aanbrengen.

Gaat je voorkeur bijvoorbeeld uit naar zomer en winterbanden of kies je juist voor 4-seizoenenbanden. Het voordeel van deze laatste optie is dat je je banden niet tussendoor hoeft te wisselen. Je kunt gewoon het hele jaar rijden op dezelfde banden. Wel zul je ervaren dat je banden iets sneller slijten, omdat je anders een half jaar op zomerbanden rijdt en een half jaar op winterbanden.

Winterbanden hebben ten opzichte van zomerbanden een betere grip onder winterse omstandigheden. De voordelen van winterbanden zijn het grootst bij een temperatuur onder de 7 graden. Ook op natte wegen of besneeuwde wegen heb je meer grip en heb je een kortere remweg dan bij zomerbanden. Boven de 7 graden doen de banden ook nog goed hun werk, maar zijn deze voordelen minder merkbaar. Ook kunnen winterbanden bij hogere temperaturen sneller slijten. Het is dan ook niet aan te raden om het gehele jaar op winterbanden te rijden.

Andersom is het ook niet aan te raden om alleen maar op zomerbanden te rijden. Sterker nog in veel landen is het zelfs verplicht om bij bepaalde weersomstandigheden op winterbanden te rijden.

Kies je toch voor 4-seizoenenbanden dan is de Michelin Crossclimate een goede keuze. Deze zijn te bestellen op Bandenjager.nl.

De voordelen van deze banden zijn:

Beschermt je onder alle omstandigheden
Het revolutionaire profiel en de unieke rubbersamenstelling van de Michelin CrossClimate zorgen voor een stabiele wegligging, geweldige grip en een korte remweg op droge, natte en gladde wegen. De speciale groeven op deze 4-seizoensband voeren water op de weg snel af, wat de kans op slippen en aquaplaning enorm verkleint.

Officieel goedgekeurd als winterband
Het sneeuwvlokje op deze 4-seizoensband geeft aan dat hij officieel goedgekeurd is als winterband. Dat betekent dat je ook in bijvoorbeeld Duitsland en Oostenrijk zonder problemen in de wintermaanden met de Michelin CrossClimate mag rijden.

Voor welke band je ook kiest. Zorg dat je veilig de weg op gaat!

Redacteur

Comments are closed.