Menu
Bedrijfsvoering

Wat te doen met het bedrijfsafval?

Wat voor bedrijf u ook heeft, afval zult u altijd produceren. Bedrijfsafval is iets dat bij elk bedrijf terugkeert. Er zijn diverse afvalstromen binnen een bedrijf. Zo is er bijvoorbeeld het papieren afval en afval dat niet tot het papieren afval behoort.

U kunt het afval van uw bedrijf op een goede wijze ordenen en structureren. Dit is mogelijk door rolcontainers te huren. Er zijn diverse bedrijven waar u een rolcontainer kunt huren. U verzamelt daarin al uw afval en u laat periodiek de container legen door het bedrijf waar u de rolcontainer huurt.

Zorgvuldig omgaan met vertrouwelijke gegevens

Wanneer u eigenaar bent van een mooi kantoor, dan zult u veel papieren afval hebben. Soms kan daar vertrouwelijke informatie in staan. Dan is het belangrijk dat deze papieren op de juiste wijze vernietigd worden, bijvoorbeeld wanneer u de archieven wilt gaan opruimen. Sowieso moet papieren afval altijd eerst door een papierversnipperaar gedaan worden. Belangrijke informatie mag op geen enkele manier op straat komen te liggen.

Het is belangrijk om de verschillende soorten afval zo goed mogelijk te scheiden van elkaar. Dan kan afval ook gemakkelijker gerecycled worden. Wist u dat ruim 75% van het afval dat ingezameld wordt ook weer wordt gebruikt als grondstof voor nieuwe producten. Juist daarom is het de moeite waard om uw afval correct in te zamelen. U draagt daarmee een belangrijke bijdrage aan een betere wereld.

Online uw afvalzaken regelen

Naast het vernietigen van afval, wordt veel afval dus ook weer gebruikt om nieuwe producten van te maken. Kies er daarom voor om op een milieubewuste wijze bezig te zijn. U kunt dit gemakkelijk en snel online regelen door u in te schrijven bij verschillende bedrijven die zich bezig houden met afvalverwerking.