Menu
Leningen

Wat is het WOZ krediet?

Een WOZ krediet kunt u zien als een doorlopend krediet, maar u kunt het alleen afsluiten als u een koopwoning heeft. Het voordeel is dat u tegen een lagere rente kunt lenen. De WOZ waarde van uw woning wordt niet alleen afgezet tegen uw woning, maar ook tegen het bedrag dat u wilt lenen. Dat zorgt voor extra zekerheid voor aanbieders en daarom kunnen zij u een lagere rente aanbieden.

Er kan gekozen worden voor deze vorm van krediet wanneer er bijvoorbeeld een verbouwing aan de woning moet plaatsvinden, of wanneer er extra bestedingsruimte nodig is voor een langere tijd.

Voorwaarden voor het verkrijgen van deze kredietvorm

Wanneer u de keuze wilt maken voor dit krediet, dan zult u een overwaarde moeten hebben op uw woning. De overwaarde ziet de bank dan als een onderpand voor het geleende geldbedrag. Verder moet u uiteraard over een koopwoning beschikken.

Kenmerken van deze kredietvorm

Deze kredietvorm wordt gekenmerkt door een aantal typische zaken:

*De kredietlimiet is afhankelijk van uw inkomen, overige uitstaande leningen en vaste lasten;
*Rente wordt betaald over het openstaande saldo van het krediet;
*De rente kan tussentijds wijzigen bij een doorlopend krediet;
*De duur van de aflossing is variabel.

Is deze kredietvorm ook geschikt voor ondernemers?

Zelfstandig ondernemers kunnen soms lastig aan een lening komen. Toch is deze kredietvorm vanwege zijn aard niet geschikt voor zelfstandig ondernemers. Deze kunnen beter kiezen voor een andere lening.

Samenvattend komt het erop neer dat deze kredietvorm geschikt is voor huiseigenaars die voor een langere tijd extra financiële ruimte nodig hebben, of wanneer er een verbouwing moet plaatsvinden. Deze kredietvorm heeft kent vaak scherpere rentetarieven dan een gewoon doorlopend krediet. Vraag gerust eens een gesprek aan met een onafhankelijk adviseur wanneer u wilt weten of deze kredietvorm geschikt is voor u.