De Spaanse luchtvaartmaatschappij Vueling heeft vandaag aangekondigd om met ingang van april 2016 vluchten te gaan uitvoeren tussen de luchthaven Barcelona El Prat (Spanje) en Eindhoven Airport. Voor Eindhoven Airport betekent dit een nieuwe luchtvaartmaatschappij met een uitgebreid routenetwerk op het Iberisch schiereiland en in de rest van Europa.

De route van Eindhoven naar Barcelona zal 4x per week op maandag, woensdag, vrijdag en zondag worden gevlogen met een uiterst moderne en stille Airbus A320 met 180 zitplaatsen. Start van de route naar Barcelona is vrijdag 29 april 2016. Het is de bedoeling dat de route het hele jaar door gaat vliegen, met in de winter 3 frequenties per week.

Flip Estourgie, Commercial Director van Eindhoven Airport: “ We zijn zeer verheugd met de aankondiging van Vueling. Een sterke maatschappij met een zeer uitgebreid routenetwerk naar zowel goede zakelijke bestemmingen als aantrekkelijke leisure bestemmingen. Met Barcelona als start hopen wij de relatie met Vueling de komende jaren verder uit te breiden.”

Vueling is onderdeel van IAG (International Airlines Group SA), een Brits-Spaanse multinationale luchtvaartonderneming die ontstaan is uit de fusie van British Airways en Iberia in 2011. Vueling beschikt over een vloot van een kleine honderd vliegtuigen type Airbus A320 en Airbus A321 met daarbij nog ruim veertig vliegtuigen in bestelling.

Barcelona, een van de meer dan 75 bestemmingen bereikbaar vanaf Eindhoven Airport, behoeft weinig introductie. De tweede stad van Spanje en de hoofdstad van Catalonië is zeer geliefd. Prachtige musea, monumenten, parken en boulevards maken de stad tot een van Europa’s drukst bezochte steden. Ook zakelijk gezien is Barcelona zeer belangrijk, het is de belangrijkste havenstad aan de Middellandse Zee, een van Spanjes belangrijkste handelssteden en een middelpunt van belangrijke congressen en internationale evenementen.

Vluchten met Vueling naar Barcelona zijn vanaf vandaag te boeken op www.vueling.com en binnenkort via www.eindhovenairport.nl

The post Vueling start vluchten vanaf Eindhoven Airport appeared first on Zaak en Reizen.nl.

Redacteur

Comments are closed.