Ben jij degene die verantwoordelijk is voor de personeelsplanning? Dan komen daar natuurlijk ook de verlofdagen van je personeel bij kijken. Een goede verlofregistratie is van groot belang. Zo voorkom je dat je met jouw bedrijf voor onverwachte verrassingen komt te staan. Om de verlofregistratie overzichtelijk te houden, kun je een aantal handige tips gebruiken. Welke tips dit zijn? Wij sommen ze voor je op in dit artikel, dus lees snel verder!

Probeer het overzicht te houden

Als je regelmatig verlofaanvragen binnenkrijgt van jouw medewerkers, kan het lastig zijn om het overzicht goed te bewaren. Verlofaanvragen kunnen namelijk op verschillende manieren aan jou worden gemeld. Denk bijvoorbeeld aan persoonlijk, via e-mail, een berichtje of via de telefoon. Wanneer dit vaak voorkomt, kan het nog wel eens zo zijn dat je een keertje wat vergeet. Dit kan dan weer leiden tot problemen op de werkvloer, want op deze manier heb je misschien wel een tekort aan personeel. Verlofregistratie is daarom van groot belang. Wanneer dit namelijk goed geregeld is, kun je er namelijk vanuit gaan dat het op de werkvloer soepel verloopt die bepaalde tijd.

In de vakantieperiode ga je veel aanvragen krijgen voor vakanties. Dit kan een beetje chaotisch worden, vooral als veel medewerkers rond dezelfde periode vrij willen hebben. Ook hierbij is het belangrijk dat je goed overzicht houdt. Het is natuurlijk goed om te proberen om je medewerkers vrij te geven op de data die zij hebben gemeld. Echter is het natuurlijk ook belangrijk dat er genoeg personeel aanwezig is om het bedrijf draaiende te kunnen houden. Denk daarom altijd goed na over de aanvragen die je binnenkrijgt. Is het echt niet mogelijk om iemand vrij te geven? Probeer dan onderling iets anders af te stemmen.

Maak gebruik van een digitale verlofregistratie

Maak gebruik van een digitale verlofregistratie

Verlofaanvragen bijhouden op papier of in bijvoorbeeld een Excelbestand zou goed kunnen werken, maar de kans op fouten is hierdoor veel groter. Door op deze manier de verlofaanvragen te verwerken kan het namelijk wel eens zo zijn dat je iets mist en dat het chaotisch kan worden. Dit kan uiteraard weer gevolgen hebben, want op deze manier kunnen wellicht niet alle diensten van jouw bedrijf worden ingevuld. Het is daarom verstandig om gebruik te maken van een digitale verlofregistratie. Hier zijn tegenwoordig veel mogelijkheden voor. Een digitale verlofregistratie werkt enorm simpel en hierdoor is de kans op fouten een stuk kleiner. Het is dus zeker de moeite waard om dit te overwegen. Bij een digitale verlofregistratie is het vaak mogelijk dat jouw medewerkers digitaal een verlofaanvraag kunnen doen. Op deze manier komt dit bij jou binnen en kun je dit goed- of afkeuren. Als jij iets met de aanvraag hebt gedaan, is dit ook weer te zien voor de medewerker die de aanvraag heeft gedaan. Zo blijft het voor beide kanten overzichtelijk en zal er zelden iets fout gaan. Meer weten over het gebruiken van een digitale verlofregistratie? Lees hier wat handige info over een goede tool.

Hoe dan ook, verlofregistratie is van groot belang. Als dit goed is geregeld ben je ervan verzekerd dat het soepel blijft verlopen in jouw bedrijf. Het is dus belangrijk dat je ervoor zorgt dat jouw verlofregistratie op orde is, want hier zal je alleen maar profijt van hebben!

Redacteur

Comments are closed.