Staat uw kantoorpand of bedrijfshal vol met waardevolle apparatuur? Dan zit u niet te wachten op ongenode gasten in uw pand. Goed om te kijken of de locatie waar uw bedrijf gevestigd is ook voldoende beveiligd is.

Hieronder een aantal tips om uwbedrijf optimaal te beveiligen:

  1. Zorg dat alle ramen en deuren die open kunnen goed beveiligd zijn met erkende sloten. Vaak vereisen verzekeringsmaatschappijen dit ook. U kunt zich hierin ook laten adviseren door een gerenommeerd bedrijf. Zij kunnen een advies uitbrengen over wat de zwakke punten zijn aan uw pand en welke sloten
    waar het beste passen. U kunt kijken op deur-cilindersloten.nl om een afspraak te maken om uw pand te laten checken.
  2. Zorg voor voldoende bewakingscamera’s in en rondom het pand. Dit zorgt er vaak al voor dat inbrekers worden afgeschrikt en uw pand maar overslaan. Een tweede voordeel is dat wanneer er toch iets gebeurd wat niet klopt u beelden heeft van de inbraak en dit vergroot uiteindelijk weer de pakkans van de inbrekers.
  3. Mocht een pand gedurende lange tijd onbemand zijn is het ook verstandig om bepaalde apparatuur in een kluis te leggen. Vaak hebben inbrekers ook informatie van binnen uit een organisatie. Wanneer ze weten dat het niet zo makkelijk is om de duurdere spullen zoals pc’s, schermen, of andere zaken mee te nemen dan bedenken ze zich wellicht ook weer en slaan ze uw bedrijf over.
  4. U kunt de beveiligingscamera’s ook uitbreiden met bijvoorbeeld een alarmsysteem en deze kun je ook weer koppelen aan een beveiligingsbedrijf of politie. Zij worden dan direct gealarmeerd wanneer er onraad is bij uw pand.

Er zijn tal van mogelijkheden om uw bedrijf te beveiligen. Goed om eens over na te denken want voorkomen is altijd beter dan genezen!

Redacteur

Comments are closed.