Ga je binnenkort verhuizen naar een nieuw kantoor of is je huidige kantoor misschien toe aan een opknapbeurt? Bedenk dan van te voren hoe je het nieuwe kantoor wilt inrichten.

Een goed ingericht kantoor dat van de juiste zaken is voorzien kan namelijk een positief effect hebben op de productiviteit van je medewerkers.

Zorg er ten eerste voor dat de werkplekken goed zijn. Dus een verstelbaar bureau, zodat iedereen deze op de juiste werkhoogte kan instellen en ook een bureaustoel die de juiste ondersteuning biedt. Je medewerkers zitten hier immers vaak 8 uur per dag of langer en je zult ervaren dat ze energieker zijn wanneer ze een juiste zithouding hebben. Ook kan het klachten op langere termijn voorkomen, zoals bijvoorbeeld RSI of rugklachten.

Ook het klimaat in kantoor is belangrijk zeker nu er warmer weer op komst is. Zorg voor voldoende luchtcirculatie en ook voor frisse en koele lucht. Je kunt er voor kiezen om buisventilatoren aan te brengen in je kantoor. Een buisventilator wordt ingebouwd tussen twee ventilatiebuizen en is veel krachtiger dan bijvoorbeeld een badkamerventilator, daarvoor wordt een buisventilator vaak gebruikt in situaties waar wat meer luchtweerstand overbrugt moet worden. 

Mocht de ruimte in de zomer te warm worden kun je ook altijd nog kiezen voor een airco-systeem. Deze kun je gemakkelijk bedienen met een klik aan klik uit schakelaar, zodat je, wanneer het wat warmer wordt, je het systeem gemakkelijk kunt inschakelen.

Zorg er tevens voor dat er naast een goed klimaat en een goede werkplek voor voldoende groen op het kantoor is. Planten zorgen voor een gezelligere uitstraling maar ook weer voor een goed zuurstofniveau in de ruimte.

Deze zaken zijn vaak wel een flinke investering, maar op den duur betaalt het zich zeker terug!

Redacteur

Comments are closed.