Tweedehandse of gebruikte producten hebben niet bij iedereen een goed imago. Vaak wordt tweedehands geassocieerd met armzaligheid. Zou je iets gebruikt kopen, dan zou dat betekenen dat je niet voldoende geld hebt voor iets nieuws. Daarnaast wordt er gedacht dat de kwaliteit van gebruikte producten veel slechter zou zijn dan van nieuwe. Dit is echter onterecht. Veel producten zijn vaak nog lang niet aan het einde van hun levensduur op het moment dat ze niet meer gebruikt worden. Gelukkig is het imago van gebruikte producten wel aan het verbeteren. Niet alleen particulieren, maar ook ondernemingen, zien steeds meer in dat kiezen voor tweedehandse producten diverse voordelen biedt. Hieronder lees je om welke het gaat.

Gebruikte producten zijn goedkoper in aanschaf

Wil een onderneming een toekomst hebben, dan zal er goed op de financiën gelet moeten worden. Er zijn immers altijd vaste lasten, en er moet voor toekomstige investeringen voldoende reserve worden opgebouwd. Het is daarom altijd verstandig om te kijken hoe je op dingen kunt besparen zakelijk. Een van deze manieren is te kiezen voor gebruikte producten. Op deze manier kun je namelijk wel tot zeventig procent besparen op de nieuwsprijs van een product. Hoewel grote investeringen soms gedaan worden om de winst te drukken, geldt ook: iedere euro die je eigenlijk onnodig uitgeeft hoef je ook niet terug te verdienen. Door te kiezen voor tweedehands producten hoef je een minder groot bedrag te investeren. Bovendien heb je je investering sneller terugverdiend.

Gebruikte producten zijn een stuk duurzamer

Met de groeiende wereldbevolking en toenemende welvaart, wordt steeds meer duidelijk dat we de aarde aan uitputten zijn. Willen we de aarde ook in de toekomst bewoonbaar houden? Dan zal er onder andere heel anders omgegaan moeten worden met het grondstoffengebruik. Kiezen voor tweedehands producten past helemaal in de huidige trend van duurzaam ondernemen. Doordat bestaande materialen en producten een tweede leven krijgen, hoeft er minder snel aanspraak gedaan te worden op nieuwe grondstoffen.

Tip: als je iets zakelijk tweedehands koopt, wil je natuurlijk wel dat de kwaliteit nog goed is. Let er daarom op dat je gebruikte producten bij een betrouwbare partij koopt. Deze controleert een product op veiligheid en staat, zodat je zeker weet dat het probleemloos nog een keer gebruikt kan worden.

Voorbeelden van producten die probleemloos hergebruikt kunnen worden

Voorbeelden van producten die probleemloos hergebruikt kunnen worden

Binnen ondernemingen zijn er diverse producten die tweedehands gekocht kunnen worden. Ten eerste gaat het bijvoorbeeld om kantoormeubilair. Goede ergonomische bureaus en bureaustoelen kunnen kosten nieuw al snel duizenden euro’s. Gebruikt kantoormeubilair kan vaak nog jaren mee, maar kost slechts een fractie daarvan. Een ander voorbeeld is de inrichting van een magazijn. Kies je voor tweedehands containers, of gebruikte kunststof bakken dan hoef je veel minder te investeren terwijl je toch producten hebt van uitstekende kwaliteit.

Redacteur

Comments are closed.