Menu
Personeelszaken

Overstappen van Excel naar personeelsplanning software

Personeelsplanning software

Er zijn behoorlijk wat bedrijven die hun personeel nog inplannen met behulp van Excel. Indien de planning simpel is en de organisatie nog heel klein, dan is dit meestal ook goed te doen. Heb je echter te maken met ingewikkelde planningen, shifts, deeltijdmedewerkers, zzp-ers en veel wijzigingen dan kan het plannen in Excel al snel een tijdrovende hoofdpijn klus worden.  Bovendien is plannen in Excel erg foutgevoelig. Dit kan makkelijker en beter met personeelsplanning software!

Personeelsplanning software
Met een softwarepakket voor personeelsplanning kun  je medewerkers inplannen op basis van onder andere beschikbaarheid en competenties. Je kunt dit doen door middel van zelfroosteren, roulatieroosters, maar ook automatisch vullen met behulp van een verdeler. Er kunnen allerlei voorwaarden aan het planningsproces worden toegevoegd. Ook locaties en taken kunnen in de planning worden opgenomen. Door gebruik te maken van planningssoftware hoef je niet meer verschillende documenten handmatig bij te houden en heb je minder kans op fouten. Bovendien houdt planningssoftware automatisch rekening met o.a. de arbeidstijdenwet, atv, overuren, ort, etc. Hier hoef je zelf dus niet meer naar om te kijken.

Medewerkers en hun roosters
Met planningssoftware kunnen medewerkers realtime hun roosters inzien. Dit kan bijvoorbeeld via een webtool of een App. Hierdoor hoef je niet meer elke wijziging in het rooster handmatig te communiceren naar je medewerkers. Dit scheelt een hoop tijd. Het personeel heeft op deze manier altijd toegang tot de laatste versie van het rooster. Wel zo handig voor zowel de planner als de medewerkers!

Ruilen van diensten
Ook het ruilen van diensten wordt met personeelsplanning software een stuk makkelijker. Via de software kunnen medewerkers aangeven dat ze bepaalde diensten willen ruilen. Alleen medewerkers met de juiste competenties komen in aanmerking voor het ruilen van deze diensten. Hierdoor hoeven er niet meer eindeloos e-mails rondgestuurd te worden om een dienst te ruilen. Via de planningssoftware gaat het ruilen van diensten dus veel makkelijker en efficiënter. Daarnaast leidt het ook tot een hogere medewerkerstevredenheid, omdat medewerkers op deze manier meer invloed hebben op hun rooster.

Intekenen op openstaande diensten
Indien je extra medewerkers nodig hebt om je benodigde bezetting te halen voor bepaalde diensten dan  kun je dit met personeelsplanning software ook veel makkelijker regelen dan in Excel. In Excel moet je dit namelijk allemaal handmatig regelen waardoor het arbeidsintensief is en foutgevoelig. Met behulp van de planningssoftware kunnen medewerkers realtime aangeven welke diensten ze extra willen draaien. Je hoeft medewerkers niet meer apart te mailen en te bevestigen, alles wordt realtime in het rooster opgelost. Wel zo efficiënt!

Koppeling met ERP pakketten
Planningssoftware kan gekoppeld worden met pakketten voor ERP, personeelsinformatie, salarisadministratie of tijdsregistratie zoals bijvoorbeeld AFAS Software, Nmbrs of Loket.nl. Dit is super handig, want hierdoor heb je de gegevens uit bijvoorbeeld het ERP pakket ook beschikbaar in de planningssoftware, en andersom. Wel zo gemakkelijk!

Tijd besparen voor de verloning
Planningssoftware biedt ook de mogelijkheid om een export te maken voor de verloning. Hierdoor hoef je geen handmatige optelsommen meer te maken en overzichten bij te houden. Je kunt in één keer het bestand exporteren voor de verloning. Ook dit voorkomt fouten en scheelt veel tijd.

Maak nu de overstap van Excel naar software voor personeelsplanning
Met personeelsplanning software bespaar je veel tijd en verklein je de kans op fouten. Daarnaast leidt het ook tot een hogere medewerkerstevredenheid, omdat medewerkers realtime hun roosters kunnen bekijken en ze op een laagdrempelige manier diensten kunnen ruilen. Wacht niet langer en stap ook over op een softwarepakket voor personeelsplanning!