Menu
Bedrijfsvoering

Netwerken met kaas: dit zijn de mogelijkheden

Bij netwerken gaat het uiteraard om de contacten die je aanhaalt of opdoet. De lekkere hapjes en eventuele drankjes mogen ook niet onderschat worden. In dit artikel gaat het over een lekkernij die typisch Nederlands is, en een van de visitekaartjes van het land: kaas. Kaas is er in allerlei soorten en maten, hard of zacht, kruidig of zout, puur of verwerkt in een snack. En zo kun je nog wel even doorgaan. Hieronder ontdek je wat de mogelijkheden zijn voor jouw volgende netwerkborrel.

Kaassnacks en fingerfood

Bitterballen zijn wel een beetje cliché. Gelukkig zijn er meer opties die lekker in de mond liggen. Krokante kaassnacks bijvoorbeeld. Om te voorkomen dat sommige aanwezigen de lekkernij moeten overslaan, kun je de volledig vegetarische of vegan snacks van St. Paul bestellen. Deze vegan kaas producent maakt smeltkazen met vezelige textuur die zeer geschikt zijn voor verwerking in diverse snacks. Wat kun je verwachten? Kaaskroketten, mozzarella sticks en chili cheese nuggets, er is voor ieder wat wils. Neem eens een kijkje in het aanbod.

Verschillende soorten smeltkaas

Voor de echte liefhebber is er weinig lekkerder dan smeltkaas, of fromage fondu in het Frans. Het aardige van smeltkaas is er dat er zoveel verschillende toepassingen zijn. Dat zie je ook terug bij de marktleider op dit gebied, St. Paul. Smeltkaas kan gebruikt worden om snacks te vullen, als topping, als ingrediënt in maaltijden, sauzen, noem maar op. Het is een mooie variatie in het aanbod tijdens de netwerkborrel, en de geur zorgt ervoor dat mensen massaal worden aangetrokken.

De Franse en Italiaanse hoek

Kaas is niet uitsluitend aan Nederland verbonden. Je zult een trotse Fransman of Italiaan niet horen zeggen dat Nederland het land van de lekkerste kazen is. Gelukkig is het geen wedstrijd. Integendeel, de verschillende kazen versterken elkaar alleen maar. Het is het overwegen waard om tijdens de netwerkborrel een Franse en/of Italiaanse hoek te maken. Kleed het aan met vlaggen van de landen, een mini Eiffeltoren en een toren van Pisa. En uiteraard wat Franse en Italiaanse kazen.

Niet alleen kaas

Kaas is de hoofdmoot, maar er mag gerust variatie zijn. Daarom is het advies om ook wat olijven, druiven, komkommer, tomaat, jam en een toastje neer te zetten. Bij de samenstelling neem je gewoon een kaasplank als inspiratiebron. Ook die bestaat uit verschillende gerechten. Dit geldt ook voor de dranken die je aanbiedt. Gelukkig valt er een hoop met kaas te combineren.

Zorg voor een leuke afsluiter

De netwerkborrel zit er bijna op. Er zijn volop contacten opgedaan en aangehaald. En de buikjes zitten lekker vol. Om deelnemers met een nog beter gevoel naar huis te laten gaan, heb je nog een laatste verrassing. De inspiratie komt van het kinderfeestje van vroeger. Stiekem was het leukste het snoepzakje dat je na afloop kreeg. Jij zorgt niet voor een zakje snoep, maar voor een klein kaaspakket. Zo kunnen de aanwezigen de kazen nog een keer proeven als ze thuis zijn. En gaan ze zo blij als een kind naar huis.