Wanneer je een bedrijf hebt is interne communicatie erg belangrijk, zonder intern te communiceren met elkaar kunnen er dingen misgaan in een bedrijf. Vaak is het erg lastig om dit goed te laten verlopen, zonder dat er miscommunicatie aanbod komt. Overal is een oplossing voor, zo ook voor een communicatie probleem in het bedrijf. Namelijk narrowcasting, dit zijn schermen die kunnen helpen met informatie verspreiden in het bedrijf.

Wat is digital signage

Tegenwoordig is digital signage overal te vinden, wordt ook wel narrowcasting genoemd. Het kan ook worden gebruikt voor meerdere dingen, zoals interne communicatie binnen een bedrijf en externe communicatie in elke sector. Het zijn schermen die speciaal voor dit gebruik zijn gemaakt, hier wordt informatie op afgespeeld. Deze informatie kan op een makkelijke manier worden automatiseert.

De informatie die wordt afgespeeld is heel makkelijk te veranderen en op de schermen te krijgen, door middel van narrowcasting software. Veel mensen hebben het niet door, maar iedereen heeft digital signage wel eens gezien. Het wordt veel gebruikt in de zorg sector, je kan zien wie er aanwezig is, het nieuws of simpel weg vermaak. Narrowcasting wordt ook wel gebruikt om een nieuwe collectie aan te tonen in winkels of de weg te wijzen in de bouw.

Zoals eerder gezegd te hebben wordt het ook voor interne communicatie gebruikt, zo is iedereen op het bedrijf op de hoogte van het laatste nieuws. Vooral grote bedrijven maken hier gebruik van, om bijvoorbeeld een nieuw product te introduceren aan het bedrijf, werkroosters af te spelen, de laatste nieuwtjes in het bedrijf te tonen en nog veel meer.

Voordelen van narrowcasting voor intern gebruik

Voordelen van narrowcasting voor intern gebruik

Narrowcasting heeft veel voordelen rondom interne communicatie. Je medewerkers zullen zich een stuk meer betrokken voelen tot het bedrijf, omdat zij het idee krijgen dat alles met hen wordt gedeeld. Veel mensen vinden het te veel moeite om iets te vragen of goed hun mail te lezen, wanneer het gaat over interne informatie. Grote beeldschermen trekken altijd de informatie van mensen, zo zullen jouw medewerkers net iets sneller stil staan als zij zo een groot scherm zien.

Wanneer mensen zich echt betrokken voelen ergens bij zullen zij vaak een stuk productiever worden. Hierdoor zal jouw bedrijf weer beter presteren. Narrowcasting kan je overal plaatsen, dus ook overal in jouw bedrijf. Een van de handige plekken is de pauzeruimte, hier zijn je medewerkers wat langer en kan je goed de informatie ten toon stellen.

Wat je voor intern gebruik kan  tentoonstellen op narrowcasting schermen

Er zijn veel verschillende dingen en onderwerpen die handig zijn om aftespelen voor intern gebruik. Met vooral als doel je medewerkers motiveren en betrekken in het bedrijf. Wil je jouw medewerkers echt motiveren? Dan is het een idee om resultaten statistieken af te laten spelen. Dit kan per afdeling, per persoon hoe je het zelf wilt. Op deze manier zullen je medewerkers zien dat het of heel goed gaat en willen dan meer bereiken of dat het wat minder goed gaat en zullen meer gemotiveerd raken om dit op te lossen.

Om de interne communicatie te verbeteren kan je ook op de narrowcasting alle belangrijke informatie af laten spelen. Op deze manier zijn je medewerkers altijd up to dat over alles wat er aan de hand is en komen ze niet onvoorbereid aan.

Op de digital signage schermen kan je ook het nieuws af laten spelen, mensen entertainen met interessante filmpjes of verjaardagen van medewerkers laten zien. Met digital signage zal de interne communicatie van een bedrijf dus flink omhoog gaan. Niet alleen de communicatie intern maar ook de motivatie om te werken.

Narrowcasting schermen zijn dus effectief zowel intern als extern en hebben niet veel werk nodig om het bij te houden. Het bijhouden van de informatie kan geautomatiseerd worden, zo hoeft niemand er vaak naar te kijken en komt er toch altijd weer nieuwe informatie op.

Redacteur

Comments are closed.