Als we met z’n allen allemaal wat bewuster met het milieu zouden omgaan, kunnen we er ook langer van genieten. Door globalisering en een snelle bevolkingsgroei wordt het milieu extra belast en daarom is duurzaam leven en milieubewust bezig zijn erg belangrijk. Wist je dat je met behulp van een paar eenvoudige tips en een paar aanpassingen in het woon-werkverkeer al een stuk milieubewuster bezig kunt zijn?

Carpoolen

Vraag eens rond in het bedrijf waar je werkt of er meer mensen zijn die bij jou in de buurt wonen en die met de auto naar het werk komen. Of dat er een goede vriend of vriendin dezelfde richting als jou oprijdt en ook dichtbij jouw werk werkt. Misschien kun je dan gaan carpoolen. Er zijn zelfs speciale parkeerplekken, meestal naast de oprit van de snelweg, waar je kunt afspreken. Vanuit daar kun je dan bijvoorbeeld met twee, drie of vier personen in één auto rijden en staan er drie auto’s op de parkeerplaats. Deze zullen zo lang geen milieu vervuilen. Zo ben je dus op een hele simpele manier heel milieubewust bezig én bespaar je nog eens brandstofkosten. Twee vliegen in één klap!

Fietsen

Stap eens wat vaker op de fiets naar je werk. Allereerst is dit natuurlijk een  idee omdat het fietsen erg gezond is. Je lichaam krijgt beweging en dat is goed. Daarnaast bespaar je met fietsen, net als met carpoolen, ook weer benzinekosten. Je kunt ervoor kiezen om vanuit huis direct naar werk toe te fietsen, maar dit kan alleen als je dichtbij woont. Woon je verder weg, dan is het handig om een e-vouwfiets aan te schaffen. Deze neem je makkelijk mee in de trein of auto, zodat je toch het laatste kwartiertje heerlijk kunt fietsen.

Openbaar vervoer

Kijk eens naar de mogelijkheden om met het openbaar vervoer naar je werk te gaan. Misschien is er een treinstation in het dorp of in de stad waar je werkt en kun je de bus pakken naar plaats van bestemming. Of kun je vanaf het treinstation met bijvoorbeeld je e-vouwfiets makkelijk daarheen fietsen. Vooral 9292ov.nl kun je ideaal gebruiken om erachter te komen of jouw werk met openbaar vervoer te bereiken is, maar ook Google Maps helpt je goed verder.

Redacteur

Comments are closed.