Maatschappelijk verantwoord ondernemen (mvo), duurzaam ondernemen of maatschappelijk ondernemen is een vorm van ondernemen gericht op economische prestaties (profit), met respect voor de sociale kant (people), binnen de ecologische randvoorwaarden (planet): de triple-P-benadering. De Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) heeft aanbevelingen voor maatschappelijk verantwoord ondernemen opgesteld, de zogenaamde OESO-richtlijnen.

Een onderneming onderneemt maatschappelijk verantwoord indien zij haar activiteiten bewust richt op het toevoegen van waarde aan zowel people, planet als profit, daarin steeds opnieuw een zorgvuldige balans zoekt, daarover op een actieve en transparante manier verantwoording aflegt en daarover met haar stakeholders een open dialoog voert.

Wilt u met uw bedrijf ook maatschappelijk ondernemen? Dan zijn er een aantal punten waar u rekening mee kunt houden.

Zorg voor duurzame stroom op uw kantoor, maar kijk ook naar andere milieuvriendelijke oplossingen. Zorg dat afval gescheiden wordt op kantoor, laat inktcartridges opnieuw vullen door bijvoorbeeld alleeninkt of zorg dat deze ook apart worden opgehaald. Maar het is sowieso goed om printen tot een minimum te beperken.

De slogan een beter milieu begint bij jezelf is nog steeds van toepassing!

 

Redacteur

Comments are closed.