Heb je (tijdelijk) extra opslag nodig of verscheep je vaak producten via zee naar het buitenland? Dan is het verstandig om een zeecontainer te kopen. Dit is goedkoper dan er steeds een te huren. Je kunt ook zeecontainers kopen die tweedehands zijn, deze zijn kwalitatief gewoon goed, maar vaak goedkoper.

Roest
Waar moet je op letten als je een container gaat kopen? Ten eerste zegt het aantal roestplekken niets over de kwaliteit van de zeecontainer. Roesten is een normaal proces, vooral wanneer containers veel aan (zee)water blootgesteld worden kunnen er veel roestplekken ontstaan. Roest aan het sluitingsmechanisme kan wel vervelend zijn, vooral bij de scharnieren en het slot. En let er tot slot met roest op dat de binnenkant van de container geen roest vertoond. Verder kan roest absoluut geen kwaad.

Koelinstallatie
Wanneer je een zeecontainer aanschaft om producten (zoals voedsel) te verschepen naar andere bestemmingen, dan is het ook belangrijk om te letten op de koelinstallatie. Vaak zijn deze wel makkelijk te vervangen, mocht de installatie niet helemaal goed of te oud zijn.

Grootte
Je hebt verschillende soorten en maten zeecontainers. Let er dus bij aanschaf op waarvoor je de container wil gaan gebruiken. Is het  voor opslag of voor tijdelijke woon of kantoor ruimte.

Opslag
Vaak worden zeecontainers aangeschaft als opslagcontainer. Deze kunnen op een groot (parkeer)terrein achter een kantoor of bedrijfspand worden geplaatst. Ideaal voor het opslaan van archiefmaterialen, meubels (tijdens een verhuizing bijvoorbeeld) of producten. Een zeecontainer sluit luchtdicht af, waardoor alles in de container tip top in orde blijft. Container verkoop gebeurd onder andere bij Balk Trade.

Redacteur

Comments are closed.