Voor zakenmannen is het betrekkelijk eenvoudig om met een net pak goed voor de dag te komen. Hoe ging het gezegde ook alweer? Kleren maken de man, toch? Voor een vrouw ligt dat vaak net wat anders. Omdat wij hier zelf niet veel verstand van hebben vroegen wij Suit Yourself om een aantal tips voor het stijlvol kleden van de carrièrevrouw.

Zakelijk lopen de meningen uiteen over hoe de vrouw zich het beste kan kleden. Ook internationaal zijn er verschillen in zakelijke kleding voor dames. Nu wil dat niet zeggen dat de vrouw zich standaard in een ouderwetse broekpak moet kleden. Gelukkig is er voor de carriertijgerin van alles mogelijk om er zakelijk maar toch vrouwelijk uit te zien.

Zorg dat de basis goed is

De eerste tip de we mee willen geven is dat de basis goed moet zitten. Omdat het kledingvoorschrift bij iedere klant kan verschillen doe je er verstandig aan om een aantal basiselementen in de kast te hebben liggen. Zorg in ieder geval voor een aantal nette pantalons, een vlot colbertje en een dames pak. Een goed dames overhemd is niet te casual en gemaakt van goede basis stoffen zoals twill of satijn.

Zorg voor de juiste lengtes

Zeker in een internationaal werkveld kan de verkeerde kledingstijl een negatief effect hebben op de werkrelatie. Helaas moet de vrouw hier vaker rekening mee houden dan de man. Ga je als vrouw naar een islamitisch land, zorg dan dat je geen decolleté draagt en informeer vooraf of een hoofddoekje noodzakelijk is. Ook in West-Europese landen is het netjes om een rok tot over je knieën te dragen. Twijfel je? Kies dan voor zeker.

Ondermode en accessoires

Wanneer je als dame een rok draagt is het netjes om te zorgen voor de juiste ondermode. Het is namelijk zaak om zo min mogelijk aanleiding te geven voor afleiding. Zorg dus dat blote benen zoveel mogelijk bedekt zijn. Hetzelfde geldt voor accessoires. Flanneer niet met opzichte ringen of oorbellen maar houd het simpel en kies voor een elegant horloge en eenvoudige oorbellen.

Schoenen als verlengstuk van je kostuum

Wat een stropdas of strik voor de man is, zijn schoenen voor de vrouw. Onder een eenvoudige rok, pantalon of dameskostuum kan een pump net de juiste twist geven. Kwaliteit is snel van schoenen af te lezen dus het juiste schoeisel zegt direct iets over je professionaliteit. Zorg ook hier weer dat er niet te veel bloot te zien is dus kies altijd voor een gesloten pump.

Met de bovenstaande tips ben je in staat om te shinen bij je volgende business meeting. Waar je ook voor kiest, zorg dat je outfit aansluit bij de voorschriften van de klant maar dat je je vooral comfortabel voelt in wat je aantrekt.

Redacteur

Comments are closed.