Verduurzaming staat al jaren centraal in onze maatschappij. De afgelopen jaren is de mate van verduurzaming dan ook zwaarder en zwaarder gaan meewegen in de aankoopbeslissingen van zowel consumenten als andere bedrijven. Het is dan ook ontzettend belangrijk dat jij als ondernemer jouw onderneming zo duurzaam mogelijk maakt. Dit lijkt misschien in eerste instantie een onbegonnen klus, maar alle beetjes helpen uiteraard. In deze blog geven we je daarom enkele tips die je kunnen helpen bij het verduurzamen van jouw onderneming en daarmee ook de uitstraling van jouw onderneming.

Elektrische auto’s

(Lease)auto’s zijn vaak het uithangbord van een onderneming. De medewerkers rijden hierin rond en worden ook gezien in de auto’s. Als je ervoor kiest om je medewerkers te voorzien van een elektrische leaseauto rijdt er eigenlijk continu een duurzaam uithangbord voor jouw onderneming rond in Nederland. Klanten, leads en partners zullen onder de indruk zijn van jouw toewijding aan de verduurzaming van de planeet en jouw onderneming. Wanneer je besloten hebt te willen gaan voor elektrische auto’s is het belangrijk dat je ook op zoek gaat naar oplossingen voor het elektrische auto laden. De auto’s dienen natuurlijk wel altijd beschikbaar te zijn. Je kunt hierin je medewerkers te keuze geven of ze de auto altijd op kantoor willen opladen of dat ze willen kiezen voor een laadpaal thuis. Dit laatste zal voor iedereen de makkelijkste oplossing zijn, maar zal wel iets meer kosten. Je kunt hier gelukkig ongetwijfeld een regeling in treffen met de medewerker die in de elektrische auto mag rijden!

Klimaatsysteem

Een klimaatsysteem is veel meer in een interne groene oplossing dan een externe groene oplossing. Dit maakt de oplossing overigens zeker niet minder belangrijk! Een klimaatsysteem zorgt ervoor dat er op kantoor geen energie verloren gaat en dat het werkklimaat op het kantoor altijd optimaal is. Het klimaatsysteem regelt niet alleen de temperatuur, maar ook de lucht toe-en afvoer. Hierdoor kun je altijd de perfecte werksfeer op jouw kantoor creëren en doe je dat ook nog eens op een duurzame manier. Deze oplossing zal minder door de buitenwereld worden gezien, maar zal door de medewerkers wel ontzettend worden gewaardeerd.

Redacteur

Comments are closed.