Menu
Jubileum / Teambuilding

Ga met collega’s op vakantie voor een betere teambuilding

Wat is er leuker dan een weekendje of weekje weg met het personeel van uw organisatie, naast de al bestaande teamuitjes? Een weekendje weg met uw personeelsleden of collega’s zorgt er niet alleen voor dat je elkaar op een heel andere manier leert kennen, ook kan dit een goede invloed hebben op de band tussen de teamleden. Des te beter teamleden met elkaar kunnen samenwerken, des te hoger zal ook de productiviteit van uw organisatie zijn. Zo heeft u er als bedrijfsleider zelf ook wat aan, naast het feit dat de sfeer vaak veel beter is als teamleden het goed met elkaar kunnen vinden.

Minder stress met leuke teamactiviteiten
Vaak ervaren werknemers minder stress als hun band met een bedrijfsleider of teamleider persoonlijker en beter is. Werknemers durven problemen in dit geval aan te kaarten, zullen het sneller aangeven als zij niet uit bepaalde vraagstukken komen, enzovoorts. Het ene bedrijf vindt een persoonlijke benadering niks, anderen passen het al jaren toe. Het voordeel aan minder stress op de werkvloer is dat de productiviteit en de sfeer verbeteren. Dit zorgt ervoor dat uw omzet kan groeien.

Een van de manieren om het contact tussen team- en bedrijfsleiders en de werknemers te verbeteren, is het organiseren van teamuitjes. Veel organisaties kiezen hierbij voor een avondje buiten de deur eten, een avondje spelletjes spelen, of een bezoek aan de trendy escape rooms. Heeft u er echter al eens over nagedacht om een weekendje of weekje weg te gaan met uw team? Op deze manier krijgt teambuilding een geheel nieuwe dimensie en kunt elkaar op een andere manier leren kennen.

Verschillende locaties voor een weekje weg
Er zijn in Europa verschillende locaties die uitermate geschikt zijn voor een leuk weekendje weg met het personeel van uw organisatie. Denk bijvoorbeeld aan een weekendje naar de Belgische Ardennen, een weekendje naar een grote Duitse stad, of een bezoek aan het warme Toscane in Italië. Om uw tijd goed door te komen tijdens de vakantie is in een vakantiehuis verblijven in Toscane, een veel gekozen optie. Een vakantiehuis heeft vaak een eigen keuken, beschikt over veel ruimte en biedt in sommige gevallen zelfs een kleine tuin. Dit maakt het mogelijk om zelf te koken, leuke teamactiviteiten te doen bij uw vakantiehuis, enzovoorts. Daarbij hoeft een vakantiehuis niet per definitie veel duurder te zijn dan een hotel.